Ное. 26 2014

Мадлена Бояджиева-Ничева е назначена за областен управител на Ловеч

Прочетено9804пъти

MadlenaBoiadjieva1304131Министерският съвет освободи 24-ма областни управители и назначи нови на тяхно място.

Мадлена Бояджиева-Ничева е назначена за областен управител на Ловеч. Тя е председател на Общинския съвет в Тетевен. Преди това е била управител на МБАЛ „Д-р А. Пешев” в града.

 

В Благоевград постът ще заеме юристът Бисер Михайлов. Заемал е длъжността заместник-областен управител в периода 2009-2013 г.

Начело на областната управа в Бургас застава Вълчо Чолаков, магистър по право от Бургаския свободен университет. Член е на Бургаската адвокатска колегия и е общински съветник от 2007 г.

Пенчо Пенчев става областен управител на Велико Търново. Той е заемал същата длъжност в периода 2009-2013 г. Избран за народен представител в 43-ото Народно събрание.

 

Постът в област Видин ще бъде зает от Момчил Станков. Той е магистър по право, адвокат, от 2008 г. е общински съветник.

Малина Николова е новият областен управител на Враца. Дълги години тя е директор на НУ „Иван Вазов” в града, председател на Общинския съвет във Враца от м. май 2013 г.

Областната управа в Габрово поема Николай Сираков, председател на местния Общински съвет. В периода 2010-2011 г. е кмет на общината.

Постът в Добрич ще бъде поет от Маргарита Новоселска. Тя е магистър по медицина от ВМИ – Варна и по здравен мениджмънт от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. От 2006 г. до сега е управител на ЦПЗ „Д-р П.Станчев” – Добрич.

 

Областен управител на Кърджали става икономистът Илия Илиев, който се занимава с частен бизнес. Общински съветник е от 2011 г.

 

Новият областен управител на Кюстендил е Виктор Янев, в момента заместник-кмет на община Кюстендил. Той е магистър по спортен мениджмънт, има специализации по „Управление на администрацията“ и „Европейска административна практика“.

 

 

Ивайло Петров поема ръководството на областната администрация в Монтана. Той е бил на същия пост в периода 2009-2013 г.

 

Областен управител на Пазарджик става Трендафил Величков. Дълги години е работил като журналист, телевизионен водещ, продуцент и редактор на публицистични предавания.

 

Народният представител Ирена Соколова ще застане начело на областната администрация в Перник.

 

Ралица Добрева става областен управител на Плевен. Дългогодишен служител е в системата на МЗХ, до август 2013 г. е била директор на Областната дирекция „Земеделие” в Плевен.

 

Областен управител на Разград ще бъде икономистът Петър Василев. От 2008 г. е заместник-директор на РЗОК в града.

 

Стефко Бурджиев оглавява областната администрация в Русе. Той е заемал този пост в периода ноември 2011 г. – юни 2013 г. В момента е главен асистент в Русенския университет.

 

Юристът Димитър Сяров става областен управител на Сливен. Адвокат към местната адвокатска колегия, юрисконсулт в Регионалния инспекторат по образованието.

 

Областен управител на Смолян е Недялко Славов. Завършил е икономика във ВИУ – Варна. Бил е заместник-областен управител, а след това – народен представител в 41-ото Народно събрание. В момента се занимава с частен бизнес.

 

Областната администрация в София поема Веселин Пенев. Той е магистър по социална и юридическа психология от СУ „Св. Климент Охридски”. Занимава се с консултантска дейност.

 

Администрацията на София-област ще бъде ръководена от Росица Тодорова. Тя е директор на НУ „Христо Ботев” в Годеч. Била е заместник-областен управител на София-област.

 

Георги Ранов е областен управител на Стара Загора. Има две магистратури от Миннногеоложкия университет в София. Работи в частната сфера и е общински съветник от 2011 г.

 

Областната администрация в Търговище ще бъде оглавена от икономиста Светлин Бонев, чиято професионална кариера е свързана със сферата на телекомуникациите.

 

Начело на област Шумен застава Донка Иванова. Тя е завършила руска филология и е специализирала педагогика. Била е заместник-кмет, общински съветник, народен представител. Директор е на СОУ „Сава Доброплодни” в Шумен.

 

Димитър Иванов е областен управител на Ямбол. В областната администрация е работил от 2009 г. първоначално като заместник-областен, а след това и като областен управител. Депутат е в 42-ото Народно събрание.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bc%d0%b0%d0%b4%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%8f%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0-%d0%b5-%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b0/

Коментари

 1. Илиян Пеевски каза:

  Не е ли по-правилно да се наричат – Министър-председателски наместници? В края на краищата те се назначават ДИРЕКТНО от министър-председателя и не са власт по смисъла на чл.1 от Конституцията. А заместниците им се назначават от МС и броят им е функция или на броя на коалиционните партии или се определя от степента на задоволяване на вътрешно /и външно/ партийните страсти в общините от една област.

  ОУ нямат нито бюджет, нито могат да правят регионална политика както е в много от цивилизованите държави. В днешната мутро-комунистическа България бюджета е централизиран, регионалната политика също е централизирана /т.е. такава на практика няма/, а общините в една област функционират всяка сама за себе си.

  Иначе службицата е добра. Директор на водопад! Честито на следващите печеливши!

 2. Честито.Безкрайно се радвам за Вас.Вярвам Ви и желая много успехи и видими резултати в отговорната дейност.

  1. хахаха каза:

   Неее, не се мазним на силните на деня…хич даже…я сподели как започна настоящата си работа?! Няма нужда, дребни душици.

 3. Анонимен каза:

  По Балкана казват – като няма тапа, слагат и чукурка.

 4. Данчо Заверджиев каза:

  http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/333.jpg?ver=1

  „Човек“ на Н.Нанков седна на губернаторския стол в Ловеч!

  1. ТЕТЕВЕНЕЦА каза:

   Човек на Нанков,ама пък тетевенка.Нали знаете какво рече нявга дядо Вазов.“Ако не бях дошъл в Тетевен ……и т.н.“Независимо от смяната на Милко,който беше МИЛКО,надявам се Бояджиева да продължи да работи прозрачно и безпристрастно,защото има възможности и нужното възпитание за това.На добър час ,Мадлена!

 5. Анонимен каза:

  Смях,гербаджии дадоха София област на турската партия на Корман Исмаилов,хак да им е на софиянци

 6. Иванова каза:

  Докога ще се въртим в омагьосан кръг в България. Само за 17 месеца се сменя на отговорна длъжност човек, само защото не е от „правилната“ партия в момента. Не съм адвокат на сегашния, но смятам, че затова в страната нещата не могат да се оправят. Смятам, че на всеки човек заемащ отговорна длъжност му трябва време, за да се видят резултатите от неговия труд. Овощно дърво като се посади, всеки овощар знае, че чак след 3-4 година, то дава плодове. Не искам да бъда разбирана неправилно, но правителство, парламент трябва да започне най-после да работи, а не да се занимава с назначения. Успех на новия областен и дано дълго време да работи за област Ловеч, а не за Тетевен.

  1. Анонимен каза:

   Иванова, Иванова. Тази идва в Ловеч само за малко. Да си излъска имиджа докато се кандидатира за кмет на Тетевен. Това й е мерака и за него в Тетевен знаят всички.

  2. хахаха каза:

   Още по-лошо… ОУ-Ловеч какво е : чистилище, трамплин, място за трупане на опит или създаване на правилните контакти…?!

 7. Magdalena Mladenova чрез Фейсбук каза:

  Сега пак всичко ще отива за рибарица и черни вит

 8. Иванова каза:

  Анонимен, жалко за нас, жалко за България щом някои хора идват само за малко. Чувала съм, че тази госпожа е била добър лекар, администратор, затова искам да и се даде повече време да реализира своите идеи. Ако направи нарушения, покази законите на страната да си понесе отговорността. Мечти, мечти. Сигурно в този век няма да видим в България политици да милеят и да работят за обикновените хора.

  1. Радка Куршума каза:

   Иванова, Иванова?! А ти къде беше мила, когато калният комунистически ботуш на станалия за една нощ социалист Недялков, би шута на губернатор В.Иванова? Не ти ли беше жал тогава, че на В.Иванова не й бе дадено време да реализира своите идеи? Ех, Иванова, Иванова!!!

  2. Анонимен каза:

   Радке Пирадке, лъжеш като дрът циганин. В. Иванова бе изритана от герберския ботуш на Сашо Данков, а самият Данков бе изритан от „калния комунистически ботуш“ на социалиста М. Недялков.
   Това са фактите, ако не ги знаеш – не се излагай.

  3. ВАКСАДЖИЙКАТА каза:

   Куршумче,аз Милко с кални ботуши не съм го виждала. А за ХУБАВОТО Ванче на всички ни е мъка.Но както виждаш въпросът е на вътрешнопартийни чистки.

  4. debelaka каза:

   Ваня Владимирова Събчева ли дъвчете, че нещо май не е съвсем ясно? Защото Ваня Иванова е юрисконсулт в Областна адм-я, но никога досега не е била областен управител (засега).
   И както е тръгнало всяка година да назначават председатели на ОС на поста, току-виж и на ГИБИ дошъл редът. Тъкмо ще рипка от кабинета на губернатора директно в съдебната зала.

 9. Анонимен каза:

  Дано и заместниците са свестни. Дано да няма Алчовци както досега.

 10. Илиян Пеевски каза:

  Понеже настана здраво пъшкане и сълзливи надежди и очаквания – ще ви пусна ОТЧЕТИТЕ на Губернатора на Каринтия /област в Австрия/, както и на тримата му заместници. Тези отчети /в съкратен вариант/ са пуснати във всяка пощенска кутия на жителите от различните общини в област Каринтия.

  Всеки от вас би могъл да си направи изводите какво работи един Губернатор /ОУ/ в белите държави и какво представлява тази държавна длъжност в България.

  Отчет на Губернатора:

  – Пари за отглеждане на деца : от 2006 са подпомогнати около 30 000 деца с 20 млн евро
  – Пари за майчинство : досега 10,5 млн евро
  – Подпомагате на сдружения на пенсионери : за 2012 – 370000 евро
  – За гледане на деца : Изграждане на места за гледане на деца около + 53 процента
  – Създаване на повече от 800 работни места за жени
  – Внедряване на Решението за табели на населените места
  – Управленски реформи – опростяване на административните звена , редукция от 20 департамента на 10 Центрове по компетенция
  – Автомагистралата Коралм – 1,5 млрд. Евро са осигурени за следващите 5 години
  – Изграждане на велосипедна мрежа в Каринтия
  – Инвестиции в обществения транспорт : годишно 15 млн евро
  – Конюктюрен пакет за подобряване на железопътната мрежа : с инвестиция от около 94 млн.евро – споразумение с Министерството на транспорта
  – Инициатива Каринтия място за живот – въвеждане на електромобилността в Каринтия
  – Строителство на лекоатлетическия стадион в Клагенфурт / общо 3,1 млн евро, строителство на балната зала в Блайбург – 3,1 млн евро, строителство на отсечката за ролери на Алпенарена Вилах- 1,5 млн. Евро.
  – Акция за сигурност на възрастните хора в уличното движение

  Отчет на Първи зам.Губернатор:

  – Пари „ старт за младежи” – досега д.са дадени 4,9 млн евро на 11000 младежи
  – Средно образование – годишно се инвестират 300000 евро
  – Изграждане / ново строителство/ на Професионален колиж по туризъм с интернат във Вилах – обща инвестиция от 45,3 млн евро
  – Подкрепа за квалификация на роботещите в Каринтия
  – Акция дърва за огрев – годишна инвестица от 90.000 евро / много добро е – за сем и хора с доходи до 1800 евро се дава възможност с безплатен транспорт и 20 % от продажната цена насечени дърва за огрев , като в акцията се включват хора да работят които са безработни ./
  – Въвеждане на Младежка карта за Каринтия
  – Пари за защитно облекло на Пожарникарите в Каринтия – 210000 евро
  – Ново строителство на Център по компетенция за защита на животните в Клагенфурт 6 млн евро
  – Добавка за жилище за практиканти
  – Въвеждане на Лятна академия с безплатно обучение през лятната ваканция
  – Въвеждане на следобедна занимална

  Отчет на Втори зам. Губернатор:

  – Съдействие на предприятията чрез Фонд за икономическа подкрепа на Каринтия
  – От 2009 до 2011 са подрепени 3 300 проекта с около 130 млн евро вкл средства и от Европейската общност
  В резултат на което са направени инвестиции от 1,1 млн евро , създадени са 3 000 работни места и са запазени 33 000.
  – Преместени или разширени / експанзия/ в Каринтия предприятия – от 2009 до 2011 са 90 бр. Като така са създадени 1 200 работни места и са подсигурени 740.
  – Масивно изграждане на инфраструктурата за направление Широкоскоростен интернет.
  – Технологичен фонд – до 2011 г са инвестирани почти 210 млн евро
  – Пари за обезпечение на инфлацията – около 3 млн годишно за подкрепа.
  – Икономическо съживяване на слаби структурно региони
  – Подкрепа за културата с 2млн евро годишно
  – Създаване на марката „ Хаймат хербст за Каринтия”
  – Реформи в областта на бюджета
  – Критериите от Маастрихт са изпълнени
  – Общите активи на област Каринтия са 9,7 млрд евро

  Отчет на Трети зам.Губернатор:

  – „ Да остарееш в къщи” – това желание сега е по-лесно възможно за повече хора
  – 180 млн евро са инвестирани в направление „грижа за „
  – Направени са дневни центрове, наблюдавани жилища и т.н.
  – 1000 нови места в домове
  – Добавки за грижа в къщи
  – Интернетборса за търсене/предлагане на грижи и центрове за съвети
  – Добавки за отопление – 2,5 млн евро
  – Закон за равни шансове за хора в неравностойно положение
  – Целодневна училищна система с акцент върху спорта и езиците
  – Медицински университет – в планиране
  – Международно училище – в планиране
  – Стартови пари за училище
  – Диплома за родители
  – Нов закон за подкрепа на жилищно строителство – стартови пари за млади семейства / повишаване на 10 000 евро / , търсене на жилища на сайта на областта / база данни /, да не се предоставя жилище на нежелаещите да се интегрират .

  *

  Хайде сега сравнявайте!

  п.п. За по-любознателните ще дам и отчета /съкратено/ на община Фелдкирхен, която е една от 9-те общини на област Каринтия:

  – Първата хоспис стая в модернизирания социален дом „ Ам Линдл” – Област Каринтия подкрепи този проект с 1,5 млн евро като финансира продължителния престой на жители, които не могат да платят престоя си със собствени средства.
  – Дом за стари хора „Ернст Шварц” – подкрепа със 2,3 млн евро за хора, които не могат да си го позволят със собствени средства
  – Парк за възрастни /пенсионери/ Нокберге – 21 защитени жилища с обгрижване.
  – Спасяване на скирегиона Симонехьое
  – Националния парк Нокберге получи признание през 2012 като биосферен парк
  – Обзавеждане на Младежка и семейна хижа Хохриндл
  – Омега Фарма – смяна на мястото на производство от Ротердам във Фелдкирхен
  – Подкрепа за младежта , в това число Младежки центрове и „Стартови пари „ за младежи – от 2009 до 2012 – 322 000 евро
  – Нови кабинки за линията в Боденсдорф – 100 000 евро
  – Опознавателни пътеки в Нокберге
  – Изграждане на пътна инфраструктура : В93 Гуркталщрасе между Алтенмаркт и Клайнгльоднитц – 400 000 евро, В 95 Турахерщрасе между Вайерн и Метцинг – 410 000 евро, L 47 Озиахер Тауерн щрасе – 410 000 евро
  – Инвестиции в обучение на възрастни – от 2009до 2012 – 20 436 евро
  – Обзавеждане на детска градина във Фелдкирхен – проект на 3-та генерация
  – Въвеждане в експлоатация на S 2 – Директна връзка / жп/ от фелдкирхен за Вилах и за Клагенфурт . С това се прави по-атрактивно туристическото предлагане в целия регион на езерото Озиахер и планинския курорт Герлитце.

  1. Радка Куршума каза:

   Прекрасно! Фантастично! Предлагам да им изпратим Ексгубернатор М.Недялков за 17 месеца и след това да говорим за отчети …

  2. Илиян Пеевски каза:

   И да изпратим г-н Недялков и да не го изпращаме – нищо няма и не може да се промени.

   В България е сбъркана политическата СИСТЕМА, която би следвало да обслужва новият демократичен СТРОЙ, по който поехме /уж/ преди 25 години. Забележете – нито една власт в България НЕ РАБОТИ!!! Не работи, в добрия смисъл на думата, защото иначе политическите разбойници НИ РАБОТЯТ вече четвърт век. Регионална власт изобщо няма. Не работи и местното самоуправление, а от там – нямаме и гражданско общество, въпреки някои епизодични прояви, които обикновено или са платени или кампанийни или индивидуални.

   Тези дни политическите разбойници взеха 4,5 млрд заем, за да си покрият айдутлуците в двете български банки „Амброзиано“ – КТБ и ПИБ. Днес ни съобщиха „благата вест“, че догодина ще теглят нов заем от 8,1 млрд.

   Пак ще се повторя – тези откачени, нагли, безпардонни, античовешки и антибългарски политически разбойници след като окрадоха наличните ресурси, вече няма какво друго да крадат и започнаха да крадат в БЪДЕЩЕ време. Днес тези античовешки и антибългарски отрепки крадат новородените и неродените деца на България, които ще трябва да изплащат тези заеми с лихвите. И не си въобразявайте, че с тези нови заеми ще правят икономика или ще раздвижват земеделието. За запълване на „дупки“ от некадърното им и крадливо управление ще са, както и за нови кражби до….следващия още по-голям заем.

   Бавно и полека, за четвърт век, тези нищожества докараха българина до „живот на заем“!!!

 11. Нели Симеонова чрез Фейсбук каза:
 12. Анонимен каза:

  „Иванова, Иванова?! А ти къде беше мила, когато калният комунистически ботуш на станалия за една нощ социалист Недялков, би шута на губернатор В.Иванова? Не ти ли беше жал тогава, че на В.Иванова не й бе дадено време да реализира своите идеи? Ех, Иванова, Иванова!!!“ –

  Че то какви идеи имаше в главата на В.Иванова?
  За сведение – Недялков като дойде веднага разпореди съвсем далновидно да бъде почистен Осъма, нещо което разни Нанковци и Сурай Велиевки с „идеи“ се правеха, че не видят като проблем . Това е и основната причина Ловеч да се размине със съдбата която сполетя населени места и с много малки рекички.

  Аз лично от герберасти не очаквам нищо умно и полезно.

  1. Далновиден каза:

   Пич, това малко като оня виц: На концерт на Рей Чарлс, той се опитва да развесели публиката:
   – Хайде ръцете горе… Не ги виждааам!
   Къде видя реката да е почистена? Далновидно?!?! Кмета също далновидно сложи едни 800 000 в една стена на реката, та кой по-далновидно е подходил е спорен въпрос. Аз залагам на кмета 🙂
   Лошо няма да си вярно куче, но поглеждай през прозореца от време на време.

 13. Дисидента каза:

  E! И???

 14. GUGLE каза:

  Е те тая информация я немахме.Верно ли Ваня Събчева е била председател на общински съвет преди да я вземат за ОУ.

  1. debelaka каза:

   Защо се правиш на идиот?

%d блогъра харесват това: