Любовта към животните и грижата за здравето на хората води във Ветеринарния ученици от цялата страна

Прочетено2244пъти

vet707141Мая Величкова

Краят на учебната година е свързан с много емоции. Той се свързва с раздялата, с матурите, отчетите, равносметката и поставя началото на лятната ваканция, но и на нещо ново – приемът на новия набор ученици.

През изминалата 2013-2014г. в Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ Ловеч се обучаваха 156 ученици в две специалности – ветеринарен техник и техник – технолог по качеството на храните и напитките от цяла Северна България или иначе казано от поречието на река Тимок до Черно Море. Тази традиция продължи и при приема през тази година. Подалите желание за участие в приема ученици са с висок успех от 30 максимален бал – те са с бал 29.

Любовта към животните и желанието да се грижат за здравето им и това на хората, както и бизнесът на родителите им ги води при нас. Във ветеринарната гимназия се акцентира върху качеството на професионалното обучение и не само.

Учащите през изминалата учебна година се включиха в много олимпиади и състезания по български език и литература, биология и здравно образование, английски език, история и цивилизация, география и икономика, философия, спортни състезания и различни конкурси. Участваха активно в училищния живот с много изяви и идеи. По тяхно желание и с участието им бе направен Зоокът с екзотични животни в училището от клуб „Животните около нас” с ръководител г-жа Иваничка Маринова по проект „Успех“.

Училището работи по много европейски проекти, в който са обхванати учениците от различни възрасти, като:

– Проект „Да направим училището привлекателно за младите хора”. Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти /УСПЕХ/. Действащите клубове , които обхващат 93 ученици

– Проект „Квалификация на педагогическите специалисти” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

– Проект „Ученически практики”, които за учебната 2013/2014г. обхвана 28 ученици.

– Проект «Управление за ефективно професионално образование» ,свързано със самооценяването и качеството на професионалното образование. Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”

– Проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование

– Проект „Нова възможност за моето бъдеще“ Национална програма «Оптимизация на училищната мрежа», мярка «Без свободен час», заместване на отсъстващи учители от училище.

– Участие в Национална кампания «За чиста околна среда» на МОСВ и ПУДООС на тема «Обичам природата и аз участвам» проект «Обичам природата- Моята зелена класна стая»

-Националната програма за 2014 година«Модернизация на материалнатабаза в училище» , модул «Подобряване на училищната среда»

– Проект „Учене в толерантност”

Професионална гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Д. Димов“ Ловеч, обучава техници, които да следят за лечението и предотвратяването на болестите при животните и за здравето на хората, а преподавателите се грижат за спокойствието и усмивките на техните родители.

 

 

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%b2%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%b6%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%b3%d1%80%d0%b8%d0%b6%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b4%d1%80/

3 коментара

  1. Кого заблуждаваме? Или се самозаблуждаваме? Все пак хубавото е, че техникумът все още шава.

  2. Не мога да се начудя на безочието на Величкова! Та тя мрази от дъното на душата си животните,призовава към убийства на бездомни такива,взела да ми пише статии за любов и грижа към животните ! Кой я допусна да преподава точно в такъв вид училище?! Деца,не се подвеждайте по благия й поглед, тази госпожа най-много да ви направи хладнокръвни убийци! Собствените й деца вече са обучени, видят ли бездомно животно- то трябва да бъде ритано, гонено, да се хвърлят камъни и пръчки по него!

  3. А аз не мога да се начудя на безочието и лицемерието на директорката г-жа Габриела Георгиева. Готова е на всичко , за да си запази жалката директорска длъжност, дори да обучава и изкарва пълни неграмотници, които вместо изпит пишат изпид. Прави се на много дейна, но в същото време си седи на стола, клати си краката и нищо не я интерисува. Това, което я интерисува е какъв тоалет да облече и къде да си подкара новата мазда и кога ще се прибере следобяд в къщи, за да се наспи. На нищо не учат учениците си, правят реклама ва ущилището, за да мамят децата и да им бъркат живота. Вижте техникумите в Стара Загора и Добрич могат ли да се сравнят с тая сбирщина в Ловеч?

%d блогъра харесват това: