Луковит и Угърчин домакини на шампионат по колоездене юноши младша възраст, Областен управител ще връчи купа „Васил Левски 2018”

Прочетено1040пъти

В област Ловеч ще се проведе тазгодишният Държавен лично-отборен шампионат по колоездене на шосе – юноши младша възраст. Състезанието е на 23 и 24 юни. Областният управител ще връчи купа „Васил Левски 2018” на крайния победител в надпреварата.

Организатори на спортното събитие са Български колоездачен съюз, Областна администрация Ловеч, Община Луковит и Община Угърчин.

Програмата първия ден предвижда техническа конференция от 15 ч. в хотел „Амигос” и 10 км индивидуално по часовник. Стартът ще е в 17.30 ч. пред хотел „Амигос”, като състезателите ще карат до с. Тодоричене и обратно  до хотела, където ще бъде и финалът.

На 24 юни е 75 км общ старт, който ще бъде даден пред паметника на Васил Левски в центъра на Луковит, а маршрутът е Луковит – с.Тодоричене – с.Дерманци – гр.Угърчин – обръщане пред Общината – с.Дерманци – с.Тодоричене – обръщане – с.Дерманци – гр.Угърчин. Финалът на състезанието е пред Община Угърчин, където ще бъде и награждаването на участниците.

Купа „Васил Левски“ на Областен управител Ловеч бе учредена миналата година по повод 180-годишнината от рождението на Апостола. Целта бе да се фокусира вниманието върху паметната дата с колоездачно състезание под надслов „180 години от рождението на Левски – 180 км с велосипед по неговите стъпки”. Партньори в инициативата бяха трите общини, през които мина колоездачната колона – Карлово, Троян и Ловеч.

Тази година купата ще бъде връчена като награда в държавния шампионат за юноши младша възраст, като със съдействието на областния управител Георги Терзийски и президентът на колоездачен клуб „Хемус 1896” Тодор Колев, федерацията по колоездене прие той да е на територията на област Ловеч, а домакини да са общините Луковит и Угърчин. Идеята бе прегърната от кметовете Иван Грънчаров и Станимир Петков, които осигуряват и наградния фонд.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%82-%d0%b8-%d1%83%d0%b3%d1%8a%d1%80%d1%87%d0%b8%d0%bd-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%bd%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d1%88%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d0%be%d0%bd/

2 коментара

  1. М да ,ще се проведе в други населени места в област Ловеч, защото в град Ловеч няма и улици вече. Но това не пречи Кметуващата да е в обективите и да поднесе медалите. За командировки и снимки няма равна.

  2. Бедна, некадърна душица. Превърна един красив, уютен, спокоен областен град в махала на околните.

%d блогъра харесват това: