Ловешкото училище в кв. „Гозница“ в центъра на втория ден от семинара за интеграция на малцинствата

Прочетено988пъти

Ловешкото основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в кв. „Гозница“ беше в центъра на втория ден от обучителния семинар в Ловеч (16 -17 юли), посветен на реализирането на Плана за действие за изпълнение на Стратегията за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства (2015-2020 ).  Групата от експерти от МОН, от регионалните управления на образованието и представители на ИА ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ проведоха работната си среща в училището.

Като е известно, учебното заведение има значим опит в работата с етнически малцинства. Това бе засегнато в презентацията на директора Валя Тодорова, която  не пропусна да покаже на гостите новата спортна зала и общежитието.

Светла Христова, старши експерт Начално образование в РИО Ловеч, говори за различните нива на етническите малцинства и направи характеристика на нашите ученици в светлината на механизма за съвместната работа на институциите по обхващането на децата.

Анализ на постигнато в тази сфера направи Еленко Начев, началник на Регионалното управления на образованието. Той посочи и мащабното обновление на образователната инфраструктура, което се осъществява сега в Ловеч.

За отличната организация на семинара благодари Грета Ганчева, директор на дирекция „Приобщаващо образование“, която подчерта заслугите на домакините. Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова също взе участие в срещата.

Сред това участниците посетиха Етнографския музей и Старата градска баня „Дели Хамам“, която е музей на водата.

Семинарът в Ловеч започна в понеделник с участието на заместник-министър Деница Сачева, която е председател на Координационното звено към Министерството на образованието и науката.

Събитието се провежда от Министерството на образованието и науката,  съвместно с РУО – Ловеч и с домакинството на Община Ловеч. Модератор е доц. Йосиф Нунев, експерт в дирекция „Приобщаващо образование“ при МОН.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5-%d0%b2-%d0%ba%d0%b2-%d0%b3%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b2-%d1%86%d0%b5/