Ловешкият състезател Любомир Владимиров с бронз от Републиканското първенство по борба в Ловеч

Състезателят от Клуба по борба „Ловеч“ Любомир Владимиров, възпитаник на ОУ „Васил Левски“ в града, стана бронзов носител в категория до 55 кг в Републиканското първенство по борба за мъже и жени, което се проведе в Ловеч от 14 до 17 юни 2018 г.
В неделя той бе награден лично от Валентин Йорданов, седемкратен европейски и седемкратен световен шампион, олимпийски шампион в Атланта през 1996 г., както и от кмета Корнелия Маринова. Наградата е признание и за треньора на малкия Любомир – Хинко Илиев.
Кметът на Ловеч изгледа в неделя финалните схватки при мъже свободен стил. Преди началото им обаче Корнелия Маринова бе удостоена с почетен плакет от ръцете на Христо Маринов, председател на Българската федерация по борба. След награждаването Корнелия Маринова каза:
„Благодаря, че сте оценили приноса на Община Ловеч за развитието на този спорт. Разбира се, постиженията, които има ловешкият спорт, са невъзможни без усилията на много хора и институции. Благодаря на федерация по борба, която избра нашия град за това събитие. Но искам да благодаря и на един човек, който винаги е помагал на спорта – за развитието на футбола, на борбата – Гриша Ганчев. Надявам се и в бъдеще да организираме подобни качествени и силни състезания.“
Личното и отборно Републиканско първенство по борба за мъже и жени се проведе при отлична организация. На състезанието присъстваха знакови имена в този спорт – освен президентът на федерацията по борба, световният шампион Христо Маринов, в Ловеч бяха така също Валентин Йорданов, Армен Назарян, Иван Мирославов и много други.
На 14 и 15 юни бяха схватките класически стил и жени-свободен стил, а на 16 и 17 юни – свободна борба за мъже. Организатор на първенството е Община Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%80-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc/

5 коментара

Skip to comment form

  1. Но детето на снимката Радостин.

  2. Ранътъ и софрътъ развиват борбътъ и оформят…женътъ. Видим резултат!

  3. Тези нещо са грешка.Детето от снимката се казва Радостин.

    1. Да така е. Тия винаги са грешка. 🙁

%d блогъра харесват това: