В своя декларация до министър председателя Бойко Борисов, Омбудсмана Мая Манолова, Венцислав Грозев – БЛС, Пламен Димитров Председател на КНСБ, Димитър Манолов Президент на „Подкрепа“, Милка Василев Председател на БАПЗГ, Даниела Дариткова Председател на здравната комисия в НС и медиите, ловешките медици изразяват силно обоснованите си притеснения по отношение на състоянието на ловешката болница.

Ето и самия текст:

„Министерството на Здравеопазването е запознато с критичното състояние на Лечебното заведение на проведената среща (22.11.2017 г.) между г-н Кирил Ананиев, съвета на Директорите и акционерите на МБАЛ Ловеч, заедно с Областния управител на Ловеч. На тази среща г-н Кирил Ананиев поиска срок от две седмици за взимане на решение за излизане от тежкото финансово състояние на болницата.

Последвалите писма от страна на Ръководството на МБАЛ Ловеч (с изх.н.6698/30.11.2017; изх.н. 6835/7.12.2017 г.), информиращи за дефицит на животоспасяващи медикаменти, консумативи, условия за лекуване на пациентите и неизплатени трудови възнаграждения на персонала от м. септември, останаха без отговор.

Забавянето на отговора води до несигурност у работещите, поради което Ви уведомяваме, че от понеделник – 11.12.2017 г. обявяваме протестни действия за срок от три дни.

При липса на удовлетворително решение, започваме ефективни протестни действия.“

 

Декларацията е подписана от работещите в МБАЛ Ловеч, Теодора Пенкова зам. Председател на СД на МБАЛ Ловеч и Д-р Анка Георгиева Изпълнителен директор на МБАЛ Ловеч.

 

„Ловеч днес“ изразява пълната си подкрепа към ловешките медици и призовава гражданите да защитят своята болница и хората, които се грижат денонощно за нашия живот и здраве!

33 коментара

  1. Този “големец” да мине и по плочките пред хотел Ловеч да види какво се казва “майсторлък” направо гледаш и немееш!!!

  2. Lovech today защо не отрази невероятното асфалтиране на ул. Пано Рогозаров (насипване с трошен асфалт), пък то защо било? Щял да идва някакъв си министър. Докога ще се върши нещо, само защото ще идва някакъв си големец? Не, че ще се задържи много тази “настилка”, но трябва да издържи колкото за утре. Тоз комунизъм няма да си отиде, ей. Да е жива и здрава г-жа кметицата и нейните подобни!!!

  3. Общинските болници в цялата страна се довеждат до нищета и последвали фалити, за да могат на тяхно място да никнат частни болници.

  4. Общинското ръководство умишлено мълчи! Всеки път, когато се казва, че ще бъде спасена болницата… не се прави! Решението е само едно – протести!!! Подкрепа за нашите медици, за всичко принадлежащо на нашия град, за това да не никнат частни болници финансирани с нашите данъци!!!

  5. Престъпление е да се закрие болницата в град Ловеч г-да управляващи. Престъпление е да се работи без да се получава заплата месеци наред . Аз искам когато отида при лекар , той да ме изслуша внимателно и да ми сложи точната диагноза , а не да мисли за неплатените заплати. И накрая искам да Ви попитам г-да управляващи , в какво ще превърнете тази прекрасна сграда ? А на екипа на болницата искам да кажа , че всички сме на тяхна страна и ще ги подкрепим . ПП. Не съм здравен работник и нямам нищо общо с болницата , просто съм на страната на правото и НЕ ИСКАМ ТАЗИ БОЛНИЦА ДА БЪДЕ ЗАКРИТА .

  6. Предпочетох да родя и двете си деца в Ловеч, а не в Бургас, където живея. Знаете ли защо? Защото веднъж ми се наложи да ползвам услугите на бургаски лекари и останах разочарована. За разлика от Бургас, Ловеч е малък град и явно болницата му няма протекции там където трябва. Жалко за жителите на Ловеч, ако позволят да бъде унищожено лечебното заведение 🙁

  7. За 30 години ми се е налагало да влизам за “лечение” 1 път (като изключа 2 раждания). Влязох здрава и излязох с чантичка с лекарства на 3-4 ден по мое желание и със скандал, защото държаха да си ползват клиничната пътека.
    2 пъти искаха да ме вкарат и с децата ми по безумен начин със заплахи, че рискувам живота им…е живи и здрави са!

    1. Ива, щом знаете, че тази болница не става, защо я посещавате? Плевен е само на 30 Мин път…

  8. ВЪВ ТОЗИ ГРАД ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БОЛШИНСТВОТО ОТ ХОРАТА НАЧЕЛО С КМЕТИЦАТА И ЦЕЛИЯТ И ЕКИП СА ГЛУХИ И СЛЕПИ

  9. Ама как може да пишете такива глупоси, не знам! Някой мисли ли за онези наши родители, сега пенсионери, които преди 50-60 години са превърнали тия голи буренясали ловешки полета в квартали? Същите тия баби и дядовци, които са се блъскали цял живот, а сега преживяват с пенсия 100+ лв ?! Някаква мисъл дали преминава през главите ви тези хора дали имат възможност дори за билет за автобуса до Плевен, най-близката болница, за такси, лечения не говорим дори… как пък така нашата болница е лоша,лекарите ни са зли и некадърни, а в същото време едни от най добрите специалисти в България, работещи във ВМА, ръководещи русенски и плевенски лечебни заведения, творящи в чужбина са… работили точно в тази проклета, иначе ненужна болница?! Колко от вас биха работили без заплата Месеци наред, М?! Аз не бих! За Ловеч 10 работни места значат 10 преживяващи семейства! Трябва да де борим за всяко работно място, не да закриваме с лека ръка всичко де Що може! Тези хора защо са учили и специализирали има няма 10 години?! И не, не съм здравен работник, нито родителите ми, но знам и ежедневно виждам какво се мъчат да направят тези хора, уважавам труда им, толкова! Съжалявам за допуснати грешки, пиша през телефон…

  10. Имах щастието да родя и втората си рожба в Ловешката болница август месец тази година. Изключително доволна съм от отношението на персонала на АГ отделението. Болница трябва да има!!!
    Подкрепям Ви!

  11. Аз подкрепям нашата болница,но не разбрах къде,кога? Протест ли ще има? От колко часа?

  12. Госпожо Невянка Маринова значи вие имате пари и вариант за лечение.Тези които останаха тук разчитат на нас, персонала е същият само условията в които работим са трудни .Тези които търсят помощта ни я получават
    Тук пишем хора които искаме да спасим болницата.Тя ще ни трябва и на нас един ден.Щом това не ви интересува защо пишете.Гледайте си турските сериали или каквото там правите.Жива и здрава бъдете

  13. Много хора не разбират,че болницата е умишлено съсипана .Болница не значи хубава сграда.Най-важен е човешкия ресурс.Прокоратурата не откри престъпления.А на всички е ясно ,че това е далаверата на десетилетието.иначе хората има какво да желаят в качеството.Но на никого не пожелавам да му се наложи помощ през нощта и да няма към кого и къде да се обърне.Така че,Ловчанлии искайте болницата си като една по,,-добре работеща структура.

    1. ma to ima li prokuratura v Love4 vsi4ko se znae no taka im iznasia na nagliteeeee

  14. Подкрепа за медиците ни! Градът и сега е умрял, без болница по добре да го закрием и на негово място да се гледат някакви култури, та да може да се свалят пари от фондове! Ще ви питам без тази болница при следващия случай Микре какво ще правите?!

  15. Поне лекувайте хората подобаващо и ще ви подкрепят

    1. Госпожо Маринова значи вие имате пари и вариант за лечение.Тези които останаха тук разчитат на нас, персонала е същият само условията в които работим са трудни .Тези които търсят помощта ни я получават
      Тук пишем хора които искаме да спасим болницата.Тя ще ни трябва и на нас един ден.Щом това не ви интересува защо пишете.Гледайте си турските сериали или каквото там правите.Жива и здрава бъдете

    2. Нямам но ме накараха да си купувам всичко и полза никаква и после ме пратиха да се лекум другаде а времето което загубих за лечение то де се копуваш

    3. Ами по-добре си смени местоживеенето.Докато има такива като ТЕБ да мислят със задните си части ще сме на този хал.Един нормален човек не би разсъждавал като теб Невена Маринова

    4. Nevianka Marinova Госпожо Маринова,това че не са помогнали на Вас и мен не означава,че лечебно заведение за град Ловеч не трябва да има,моля Ви!!!С всичките забележки и критики към обстановката и отношението,но в 21-ви век без болница и медицинско обслужване сме обречени,всички го разбираме прекрасно,особено,когато ни се наложи през нощта,събота,неделя и особено когато пациенти са децата ни!!!Подкрепям Ви колеги,дано този път мисията Ви е успешна!!!

Comments are closed.