Ловешката болница излиза отново на протест! Утре, 25 април от 12.00 ч. пред сградата на лечебното заведение!

Прочетено11728пъти

„Утре на 25.04.2018 г.в 12 на обед пред МБАЛ – Ловеч ще има протестни действия. Моля всички съграждани, близки и приятели да дойдат да ни подкрепят. “ Това написа служител на ловешката болница с надежда за подкрепа и от гражданите на Ловеч.

В същото време, Отворено писмо, подписано от 157 медика беше разпространено до медиите.  Писмото е адресирано до Президент, Министър председател, Омбудсман, Народно събрание, министри, медии.

В него се казва за пореден път медиците заявяват, че липсват адекватни реакции от страна на компетентните органи. Липсва ясното относно бъдещето на ловешката болница и нейното финансово състояние.

Медиците съобщават, че не са получавали заплати от началото на годината, а вече е края на април.

Те сигнализират и че няма как да бъде реализиран оздравителния план на Министерството, защото се затварят отделения, напускат водещи специалисти, увеличават се задълженията към НАП, доставчици и контрагенти.

Ето и самото писмо: Отворено писмо персонал на МБАЛ проф.д-р.Параскев Стоянов Ловеч

 

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%88%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80/

11 коментара

Skip to comment form

 1. Къде сте Ловчелии затриват болницата. Къде ще се лекуваме. Имате родители и деца. Да помогнем на хората които се грижат за нас. С най голямо уважение. Това са хора на честта.

  1. Чудно ми е за кой се грижат? В понеделник /миналата седмица/ водя сина си със отвратителна кашлица,от която едвам дишаше … Те ми обясняват,че било алергия и детето било здраво … След втори преглед при друг детски лекар в гр.Козлодуй се оказва,че детето ми е със бронхит… Хайде сега,да ми обясните,кой да защитавам?! Сега,ще хвана рецептата на детето и ще ида да им я завра в лицето на тези които „се грижат” за децата ни 😉 …

 2. Ми където са те когато ние имаме нужда от тях. Няма ги, сега и нас гражданите ни няма.

 3. А защо да ги подкрепят?

 4. Коментарите казват всичко! Щом гражданите желаят, нека се лекуват в Козлодуй, Каспичан или Кричим.
  Спуснете завесата!

 5. За частните им кабинети ли че ловеч масово се лекуват в плевен и ловеч добре че са личните лекари адмираций лично за моя който се грижи за цялото семейство доктор Кирчо Иванов и ортопеда доктор Генов който наистина от сърце обърна внимание на дъщеря ми малко останаха такива

 6. Има служители – съвестни, всеотдайни и коректни в отношенията си . Те заслужават друго отношение и уважение. Но са малко . Болшинството не заслужават подкрепата ми. ( на този етап) . Тази болница трябва да стане частна, за да заработи. Щото е видно, че всичко държавно се краде и се оставя да се носи по течението докато може. Когато тези служители заработят при “ частник“ ще усетят какво означава да се работи.

 7. Огорчена съм като чета коментарите.Сякаш плюят върху целият ми живот който минава в болницата. Денонощно и на всеки празник, вместо да сме при семействата, сме на работа.И сега фалирвайки държавната болница ще си доплащаме в частната.Където между другото е отишъл на работа част от онзи същият персонал по когото плюете.

%d блогъра харесват това: