Ное. 29 2012

Ловеч с нов областен, макар и за кратко

Прочетено1742пъти

Малката Михаела – първото дете на „Искам бебе” в Ловеч, вчера зае мястото на областния управител Ваня Събчева. Още с влизането в кабинета розовата принцеса прегърна губернатора, впери поглед в герба на стената и се „настани” в кожения стол. После набързо прегледа документите, „прочете” една, две докладни, прегледа няколко становища в лаптопа на бюрото и едва тогава се заигра.

Михаела и родителите й посетиха областния управител, за да почерпят с пита за здраве по повод първия рожден ден на детето. Красавицата получи от губернатора голям розов подарък за красиви нощни сънища.

Втората група на „Искам бебе” в Ловеч вече приключи работата си и още през пролетта с Божията помощ очакваме да се роди второ бебе. Семействата, които посещават консултациите с психолог, са изключително благодарни за подкрепата, която получават от областния управител, обясни дейността на групата към фондацията Поля Стойкова, координатор за област Ловеч.

Идеята за създаване в Ловеч на мобилен център за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми бе на Николай Нанков, който бе областен управител в началото на този мандат. Вече втора година центърът работи, като през него са преминали повече от 20 жени, в момента се подготвя третата група.

Първото бебе, което проплака след като майката потърси помощ в центъра, е Михаела. Днес тя се чувства отлично, здрава е, не боледува, изключително усмихнато и лъчезарно дете е. След посещението й в кабинета на областния управител родителите й са категорични, че ще стане администратор и нищо чудно един ден да се настани в същия този кабинет за по-дълго време.

Ще продължим и в бъдеще да подкрепяме по всички възможни начини центъра за психологическа подкрепа на тези семейства, категорична бе Ваня Събчева.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d1%80-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%ba%d0%be/

%d блогъра харесват това: