Ловеч стана по-зелен с над 1200 нови насаждения след проведената акция

Прочетено3284пъти

Ловеч стана по-зелен с над 1200 нови насаждения след проведената на 14 април акция по залесяване. Мероприятието бе организирано от Община Ловеч и е във връзка със Седмицата на гората.
На четири обекта работиха много доброволци, служители и граждани. В залесяването се включиха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметовете Цветан Георгиев и Даниел Колев, секретарят на Община Ловеч Даниела Цанова, общински съветници.
В акцията, проведена в Зоопарка, участваха доброволци от Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, БЧК, Сдружение „Екомисия 21 век“ и ученици от ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ и ППМГ- Ловеч.
В кв. „Гозница“ работиха възпитаниците на ПГМЕТ- Ловеч, заедно с директора си инж. Ирина Стоенчева, както и тези от ПГИТУ с директора Пенка Драганска.
В района на стария път за София се трудиха ученици от СУ „Св. Климент Охридски“ и НПГВМ „Проф. д-р Димитър Димов“. По-рано през седмицата в инициативата се включиха и останалите училища в Ловеч.
Днес се грижим градът ни да става по-зелен и с по-чист въздух, сподели с участниците кметът Корнелия Маринова. Тя даде старт на залесяването в Зоопарка, като зася първата липова фиданка. Осигурени бяха безвъзмездно нови корени иглолистни и храстовидни декоративни растения. Целта е зоните край града да станат по-цветни и зелени.
Залесителните мероприятия започнаха с едноминутно мълчание в памет на загиналите на АМ „Тракия“ и по повод обявения ден на траур.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%b7%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%b4-1200-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6%d0%b4/

2 коментара

  1. Кмет Маринова пролетно забива колчета с младежи. Браво!

  2. Zashto tezi dravcheta sa zasadeni tam,kadeto ima mnogo drugi? Ne bi li triabvalo da sa niakade iz samia grad? Pak li samo da pokazvame aktivnost? Aide ,stiga veche s tazi prostotia,be…..!

%d блогъра харесват това: