юли 11 2014

Ловеч е проходим! Кризисният щаб продължава бедственото положение до пълната безопасност на населението

Прочетено3871пъти

DSC_0156В късния следобед в разстояние на 15 минути 40 литра на квадратен метър дъжд се изсипа в Ловеч. Обилният дъжд беше подкрепен с ураганен вятър, което затрудни движението по улиците на града, съобщават от Областна администрация. Паднали дървета, наводнени улици станаха причина кметът Минчо Казанджиев да свика общинския кризисен щаб, който в 19 ч. обяви извънредно положение в града, на който присъства областният упрасвител Милко Недялков.

Екипи на полицията, Областна дирекция пожарна безопасност и защита на населението, ВиК, общинска фирма „ЕКО” и заместник-кметовете на общината се включиха в обезопасителните дейности.

„Към момента всички улици са проходими, водата се изтича, падналите дървета са отстранени. Ловеч е проходим. Кризисният щаб продължава бедственото положение до пълната безопасност на населението.” Това заяви кметът Минчо Казанджиев, като подчерта, че всички екипи са в режим на готовност, за своевременна реакция.

Д-р Татяна Ганчева от Спешна помощ към МБАЛ „д-р Параскев Стоянов” Ловеч заяви, че към момента няма пострадали хора.

Следи се нивото на река Осъм. Губернаторът заяви, че няма положението в останалите седем общини в областта е спокойна и няма причина за притеснение в населението.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bc-%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%81%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d1%89%d0%b0%d0%b1-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a/

Коментари

 1. eros ramazzotti каза:

  Всеки път дъвчем едно и също. Току що Областния управител отново излъга, че една от евентуалните причини не била запушените шахти. Г-н Недялков, не е достатъчно да се махнат клоните и тревите над шахтите. НЯКОЙ трябва и да изгребе пясъка и наносите в тях! Къде това е факт по ул „Софийска“ и други улици? Всеки сам може да провери. Преди 2седмици на среща с Кмета в кв.“Ч.бряг“беше повдигнат същия въпрос. Кметът си записа и пак обеща, че „ВиК“ ще изринат от наноси шахтите в квартала. Е и? Виждаме кметските обещания от снощи. Пак дъжда ни изненада. Заради невъзможността на администрацията да накара дружеството с общинско участие да свърши едно от основните си задължения и то с години страдаме всички ние. Въпросът е докога това ще е така!

  1. Анонимен каза:

   Кметът и неговото обкръжение не са в състояние да решават и най-елементарните проблеми свързани с текущи ремонти и поддържане, регулиране на движението и пр.. Играят ролята на велики началници и поради липса на опозиция успяват да си осигуряват конфорт и безметежно съществуване чрез постоянно увеличаване на такси и данъци.

 2. debelaka каза:

  Река Осъм празна, улиците пълни с вода… Защо така се получава, въпреки инвестициите от десетки милиони в инфраструктура?
  Да обявиш бедствено положение СЛЕД като предпоставките за него си ги създал сам със своето бездействие и глупост, е наглост.

  1. Данчо Заверджиев каза:

   http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/69.jpg?ver=1

  2. Данчо Заверджиев каза:

   http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/306.jpg?ver=1

 3. Анонимен каза:

  Ами естествено е като има бедствие да се обяви бедствено положение,да използваш природно бедствие,за да си избиваш критикарските комплекси е синдром на вмирисаната ни десница,която не си пие хачетата редовно.И любимата ни Йорданка Фандъкова ли създаде предпоставките за градушката,която поломи хиляди коли в София ? Нали тоя град никога не е имал червен кмет,защо го валя дъжд безнаказно ? Нали там има правоверно управление,което никога не краде публични средства ? Малоумни дебили

  1. debelaka каза:

   Че в града съществуват дебили, е ясно на всеки, който прочете поста ти. Тук коментираме ЛОВЕЧ, малоумно червено нищожество, а не София или Каспичан. И кметът на този град се казва МИНЧО КАЗАНДЖИЕВ, този човек е отговорен през последните 11 години за случващото се в града.
   Когато празната ти кратуна проумее този факт, ако изобщо това е възможно, може би нещо ще се промени към по-доброто и тук.

  2. Анонимен каза:

   дебелака, твоето мнение не е меродавно. Всеки има право на становище

  3. Airis каза:

   Може да не е меродавно, но в случая е напълно прав.

  4. Илиян Пеевски каза:

   Отдавна е казано – „Спасяването на давещите се е дело на самите давещи се“.

   Дали ще е „левицата“ или „десницата“, обикновено при бедствия и аварии винаги се хващат за … „средния“ и се правят на изненадани докато стихията или кое да е бедствие бушува и нанася поражения. После се свиква кризисен щаб и се умува. Умува се и се броят трупове, пострадали и щети. Всичко се осчетоводява и копие отива за статистиката. До следващите катаклизми. Междувременно медиите обилно ни заливат с „мирновременния героизъм“ на управляващите и пострадалите. Носни кърпички не стигат.

   Някои споменават за превантивни дейности. Да, така се прави по белия свят. Там предварително се симулират възможните бедствия и аварии, изготвят се планове за адекватно реагиране на гражданската защита, както и пакети с превантивни дейности, които се извършват ПРЕДИ, а не СЛЕД бедствията и авариите. С природата е трудно и често невъзможно да се бориш, но поне Господ ти е дал мозък в главата за да намалиш и ограничиш възможните поражения от природните стихии.

   Но, каквато ни е политико-управленската СИСТЕМА, такова ни е и всичко останало. За 25 години би следвало и последния кретен в тази държава да е наясно, че нищо не върви в тази държава и че единствената причина е този бандитски политико-административен модел, събран в една думичка – СИСТЕМА. Системата която НЕ РАБОТИ, но пък на никой не му пука.

  5. эрос рамазотти каза:

   За какви критики говори „анонимен“ дебиле??? Тук с години, с години се пише за това, малоумни кметски защитнико! Само преди месец имаше статия за шахтите на „Борис Баев“ Дали са отпушени сега?? Пред ловно-рибарския магазин шахтата е пълна с пясък, който някоя институция насипа по улицата за да попие нафтата на блъснат автомобил. Дали си прибра тази институция после пясъка? Остави го да се събере по естествен път в шахтите! Улицата срещу Областна управа със смешните шахти за баня точно до аптеката да не аз да съм ги сложил? Къде е Кмет Казанджиев да се разходи днес по “ Борис Баев“, по „Софийска“ и стръмната улицата към Декисана? Заедно с журналисти и областен управител, за да ни уверят как шахтите са отпушени и как ПАК дъжда/или снега/, като единствени виновници за създалата се ситуация изненадаха Община Ловеч!

 4. Данчо Заверджиев каза:

  http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/274.jpg?ver=1

 5. Анонимен каза:

  Опитах се да призова да не се използва прордното бедствие/ слава богу без жертви за разлика от други места / за терен на псевдополитикани и пишман блогъри.С интерес чета чужди мнения,но признавам,отчаян съм.От писанията на редовните лъха интелектуален сталинизъм.Повтарят се едни и същи клишета,независимо от повода.И за сведение,не съм фен на сегашния кмет.Просто се дразня от поръчкови писачи.Чоплене и заяждане на дребно – на нивото на жожетата и протестърите от лятото.Едно време като удари град набеждаваха американския империализъм че имал климатични оръжия.Това е най отчайващото – сегашните ни демократи се оприличиха на едновремешните партиини секретари по начин на мислене

  1. debelaka каза:

   Първо, бедствие няма и не е имало. Това, че някой управляващ при харченето на многото милиони не е предвидил път на водата, е признак на глупост. И вина на гражданите, пишещи тук, не може да бъде вменена.
   Второ, от години призовавам да бъдат огледани всички дървета по улиците на Ловеч. Логиката е желязна – не може да са опасни само онези, които са на булевард България. Щом там всички са за премахване, какво ли се случва с останалите. Да не говорим, че някой от опасните дървета в центъра бяха отстранени по моя инициатива или искане.
   Трето, призивите за почистване на шахтите, отправени тук, се оказаха своевременни и правилни. Това в никакъв случайно не оневинява управниците и не е повод да бъдат нападани съвестните и загрижени граждани на град Ловеч.
   Четвърто, никой по никакъв повод не е споменавал политическата ориентация на когото и да било, нито е правил политически призиви за определена партия преди, по време и след снощната буря, докато болното ти мозъче не не те подтикна да се изпльоскаш с тъпите си писания за София, Фандъкова, леви, десни, бесни и т.н.
   Аре, остани си със здраве, бегай се прегледай и спри да мислиш със задните си части.

  2. эрос рамазотти каза:

   И защо реши, че тук се пише поръчково, анонимен писачо?? Редовните точно те са независими в мненията си изразени тук. За сведение „Малоумни дебили“ е твой израз, от който не лъха грам уважение и изразява преднамереност без да вникнеш ни най-малко в същината на проблема, който не е никак дребен и по който „редовните“ не сме оставали безучастни..

  3. Илиян Пеевски каза:

   И кое точно е „сталинизЪма“, уважаеми Анонимен и отчаян господине? Че трябва да се случи поредното бедствие или авария за да открием за пореден път, че сме неорганизирани и неподготвени? Че живеем в една неорганизирана държава с неработеща СИСТЕМА и институции?

   Бихте ли ми казали през последните 25 години поне един път да сме били подготвени, да са взети превантивни мерки и адекватно да сме реагирали на кое да е бедствие или авария? Само едно посочете!!! Нямам предвид дори коя да е зима, в началото на която винаги сме изненадани.

   Така и не стана ясно вие какво предлагате?

   п.п. „Едно време“ никой не е набеждавал американците за климатично оръжие. То е от по-близките години и го имат и китайците и руснаците. „Едно време“ ни казваха, че в социалистическия лагер не може да има радиация, докато на един Първи май ни валя радиоактивен дъжд. Тогава също призоваваха да си траем и да не се „заяждаме на дребно“ със „социалистическата радиация“.

   п.п.2 Ако прегледате внимателно коментарите, с изненада ще откриете, че вие сте единственият, който се опита да политизира нещата, но странно защо обвинихте за същото другите участници в този сайт.

  4. Airis каза:

   Това не е бедствие за това си прав /само дето намеси София и не се прие добре/ а престъпна безотговорност и не може да се използват разклатените нерви на хората. Страшно беше, но не и нещо невиждано преди – 40л/м2 не могат да са бедствие при нормално действаща канализация и адвекватни превантивни мерки. Обаче имам снимки показващи как в 18,00часа /преди бурята, но час след предния дъжд/ пожарникар отпушва задръстени шахти на ранният дъжд докато гони нападащата го глутница псета, а пожарната вади закъсали коли от езеро Освобождение.
   Не е чистена канализацията от години, само се отпушва при проблем и нека да е ясно отсега – днес отново има жълт код, чакаме повторение. Ударете едно рамо на жените събиращи листа и клони, огледайте пред и около вас и почистете. Сигнализирайте 112 за запушени шахти.
   Може да се вайкаме или да свършим нещо преди да се обърне колата, щем не щем пак ще чистим моста, и ще ринем асфалт и чакъл, но…. сефте.

 6. эрос рамазотти каза:

  Airis, кои шахти по напред да се отпушат? Та това е работа за месеци напред? Дори привидно изглеждащите отпушени шахти са задръстени с наноси и не поемат вода. Как преди 4 години след като се почистиха шахтите от наноси /от „Еко“, не от ВиК! / в „Ч.бряг“ водата при силни дъждове не излизаше от квартала по улиците на града, а сега всичко отива в посока Лидл и Кръговото? Истината е, че Кмет Казанджиев не иска да накара ВиК да почистят наносите, а дружеството с общинско участие ВиК не иска да се занимава с тази мръсна работа. Добре си спомням преди много години кой чистеше тези шахти и че такива мургави работници не може да се видят сега да работят в ВиК. Но иначе в сметките за вода фигурира компонент „канализация“..

 7. Airis каза:

  Работа от години назад не се върши за ден, ни трябва да се започне бързо отдолу нагоре, ден след ден, дъжд след дъжд. Само с писане не става за съжаление, само констатираме факти.
  И на мен не ми е особено приятно да рина и чистя всеки ден, да отстранявам трънки и шипки завземащи пътя, но не искам и надрана кола или да се ръся редовно за бояджии. Каквото мога оправям, други къкат след мен и така ден, след ден. Каквото не мога – пиша и снимам

 8. Данчо Заверджиев каза:

  На 20.06.2014 г тук съм написал ( http://lovechtoday.eu/%D0%B7%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D0%BC%D0%B8%D1%81%D1%8A%D0%BB-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B4/ )
  „Заверджиев пита: Има ли смисъл да се подават сигнали, след като няма реакция?
  На 06.06.2014 г. лично подадох сигнал до кмета, че дъждоприеманата шахта, която пресича ул. „Н.Петков“ след кръстовището с ул. „Патриарх Евтимий“ е задръстена и трябва да се почисти за да може да приема дъждовните води, каза за „Ловеч днес“ Данчо Заверджиев. Казанждиев си записа в работния тефтер и обеща да разпореди на органите, които извършват поддръжката. Днес две седмици по-късно никой не е почистил шахтата и тя все още си е задръстена!”

  Резултатът от непочистените дъждоприемни шахти в кв.Дикисана се видя вчера – наводнение на централна градска част на Ловеч. Защото ако дъждоприемните шахти във високите части на града функционираха, то по-голяма част от тези 40 л/кв.м нямаше да наводнят центъра. И тук няма никаква политика, политиканстване или „оплюване” на кмета, а отказ на изпълнителната власт да изпълнява задълженията си и да осигури нормален живот на хората дори и в „бедствени” ситуации, като вчерашната.
  Когато се обърне колата, пътища много, казва народа.

  Да ама Не!

  Още преди да се е обърнала колата не малко граждани години наред са предупреждавали и подавали сигнали за отстраняване на проблеми, но упоритото бездействие на изпълнителната власт „обръща колата” накрая и няма никакви други пътища освен да се търси отговорност и да се иска оставка на отговорните за това бездействие, като се започне от кмета на общината.

%d блогъра харесват това: