Ловеч е една от областите с най-малко проблемни язовири

Прочетено692пъти

Ловеч е една от областите, в която инспекторите на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор са регистрирали най-малко нарушения при проверките през последните две години. Това стана ясно по време на среща на областния управител Георги Терзийски с председателя на ДАМТН Петър Горновски и главния секретар на агенцията Валентин Чиликов, провела се на 1 септември.
На територията на областта има 74 язовирa, като при проверките са съставени 44 предписания за отстраняване на несъответствия. „Повечето констатирани проблеми не са пряко свързани със сигурността, но все пак е важно да се предприемат навременни действия и затова инициираме тази среща“, подчерта Петър Горновски. По думите му двете институции си партнират много добре като бе даден пример, че близо половината от всички инспекции на водоемите в региона се правят съвместно. „Надявам се да продължим да работим в същата координация и заедно да засилим вниманието на собствениците към язовирите, за да предприемат нужните мерки за гарантиране на тяхната безопасна експлоатация“, допълни председателят на ДАМТН.

По време на срещата бе обсъден проблемът и с язовирите с неизяснена собственост. На територията на област Ловеч има един подобен обект, но областната администрация е предприела всички стъпки и в момента тече процедура по актуване на съоръжението като публична общинска собственост.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b5-%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%be%d0%b1%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%bf%d1%80/

%d блогъра харесват това: