Ловеч е един от центровете на честването на 180 години от рождението на Васил Левски

Прочетено1499пъти

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова участва в работна среща в министерството на културата, организирана от Общобългарския комитет „Васил Левски”

Град Ловеч, заедно с Карлово и София, ще бъде един от центровете на тазгодишното честване на 180 години от рождението на Васил Левски. Това стана ясно днес на работна среща в министерството на културата, която бе организирана от Общобългарския комитет „Васил Левски” с председател Васил Василев.В нея взе участие и кметът на Ловеч Корнелия Маринова.

Срещата откри министърът на културата Вежди Рашидов, а за патрон на предстоящите събития бе предложено да бъде поканен новоизбраният президент.

Кметът Корнелия Маринова, заедно с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов, са заместник-председатели на организационния комитет, на който председател е Васил Василев.

С „Годината на Левски“ Общобългарският комитет цели да повдигне българския дух и да развие родолюбивото чувство сред младите. Организаторите предвиждат голяма международна изложба, която да бъде представена в Сърбия и Румъния, Москва, Париж, Лондон, Рим и навсякъде, където са подкрепяли нашата националноосвободителна борба.

Предвижда се и национална среща в столицата на клубовете „Млади възрожденци“, както и интересни факти от разсекретяването на полицейските архиви до края на 19 век, обясни председателят на Общобългарския комитет Васил Василев.

Кметът Корнелия Маринова, която е и председател на Общински комитет „Васил Левски” в Ловеч, представи накратко програмата на Община Ловеч и подчерта факта, че пред младите хора трябва да се говори за Апостола като за реален човек с много качества, а не като за мит.

На срещата в зала „Средец“ присъстваха много творци и журналисти, шефове на медии и издателства. Сред тях бяха акад. Светлин Русев, акад. Антон Дончев, акад. Константин Косев, Пламен Карталов, Максим Минчев и други.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b5-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%86%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5/

%d блогъра харесват това: