Дек. 13 2012

„Ловеч днес“ поднася извиненията си на всички читатели и на творците на изкуството и културата

Прочетено2907пъти

lovmech512121Павлин Иванов

От името на „Ловеч днес“ поднасям извиненията си на културната общественост в града и на всички читатели за това, че не отразявам връчването на наградите „Ловешки меч“, което се проведе вчера.

Макар и с различни мотиви от тези, които бяха оповестени в писмото до кмета на Община Ловеч, с което сте запознати, „Ловеч днес“ се солидаризира изцяло с Журналистическо дружество – Ловеч към СБЖ и се присъединява към бойкота на събитието.

Още веднъж искрено се извинявам на всички, които няма да получат информация за вчерашното събитие от „Ловеч днес“, а също и на всички творци, приели развитието на културата и обществото за своя кауза.

Все пак е крайно време, обществеността да разбере, че отдел „Култура“ на Община Ловеч, както и администрацията трябва да се променят радикално, защото повече така не може да продължава!

Като ярък пример за шокиращият начин на мислене ще припомня миналогодишното раздаване на наградите – „Ловешки меч“ връчен в кофа от боя, „уникалните тикви“ поставили в неудобно положение както творците, така и висши представители на градската администрация, плоския и елементарен сценарии.

Г-н Казанджиев, време е за радикална ПРОМЯНА!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%8f-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b8/

Коментари

 1. Аз не разбрах какво рече.

 2. by the way каза:

  …браво, г-н Иванов, радикалната промяна започна и вие сте част от нея, но само Казанджиев още не го разбрал…поздравления за позицията…

 3. by the way каза:

  …впрочем поздравлания и за носителите на „Ловешки меч“, които и да са те…

 4. Уважаеми приятели, съграждани, мили хора – това е най обективния и реалистичен сайт на град Ловеч затова си позволяваме да публикуваме становището си и по една анкета, която се градеше с много труд в годините /1994 – 2005 г./, а през 2005 г. общината си я приватизира и започна да си трупа актив като заличи историята и традициите. Най лошото е че тези хора погазиха и заробиха труда на нещо съществувало и зачеркнаха традициите на нещо сътворено преди тях. Колко просто беше да продължат традицията като институция, а те заличават случвалото се и събитията преди тях. Това хора с морал ли са…??????????????????????????

  СКЪПИ ОБЩИНАРИ ЛОВЕЧ Е ЕДИН И НЕ ГО ДЕЛЕТЕ НА НАШ И ВАШ, ПРОСТО ПРОДЪЛЖЕТЕ И ЗАЧИТАЙТЕ ТРАДИЦИИТЕ!!!

  Анкетата „Спортист на годината на град Ловеч” е възобновена през 1994 г. оттогава до ден днешен тя има своя история и традиция. Нейни създатели и организатори са тогавашни спортни репортери. До 2005 г., което ще рече 11 поредни години тази АНКЕТА се провеждаше и организираше благодарение на спортните репортери на град Ловеч. В периода 1994 – 2005 г. също на тържествени церемонии и то доста по грандиозни и запомнящи се провеждаше това събитие /тогава светът на технологиите не беше толкова развит и напреднал за да се видят документално тези кадри и факти/. В този период обаче беше много по трудно да съхраниш това дело с много мъка, тичане, главоболия и набиране на средства.
  Сега е лесно на готово и под шапката на някого да правиш нещо – трудното беше в онези години да съхраниш изграденото. Похвална е инициативата на Община Ловеч от 2005 г. да влезе в ролята си на институция и да регламентира анкетата, но нека да не погазва човешкия труд на хората гради ли история на тази анкета.
  Коя традиционна анкета поред провежда Община Ловеч??? Когато фактите говорят и боговете мълчат! Анкетата е възобновена през 1994 г. и е редно да е поредната от тази година до ден днешен – с какви неистови усилия е съхранявана до 2005 г. когато Общината си е регламентира като своя проява знаят само преките и организатори… Най изненадващо Община Ловеч обявява, че връчва ежегодната персонална награда “Спортист на годината” от 2005 г. насам. Иначе анкетата ловешките журналисти правят от 1994 г., и до 2005 г. уважаеми господа управници на Община Ловеч в тези 11 поред години също е имало тази АНКЕТА и тя е била на град Ловеч, а не на друго населено място – тя е излъчвала най добрите и заслужили спортисти на град Ловеч… Скъпи управници това което правите ако наистина разграничавате една инициатива на града като чужда и ваша е много лошо. Това деяние погазва труда на традициите преди вас и това говори негативно за тези хора от Община Ловеч….. ЗАПОМНЕТЕ ЛОВЕЧ Е ЕДИН И НЕ ГО ДЕЛЕТЕ НА НАШ И ВАШ! Спортът е социален феномен, развивайте го, налагайте традициите, ценете труда и обединявайте гражданството за един мирен и спокоен град!

 5. Beni Hill каза:

  г-н Иванов дойдохте на моите заключения, че в общината е пълно с не креативни хора, които само присвояват чужди идеи за да си правят
  ПИ АР.
  И от тук идва проблема, когато трябва да организират нещо подобно като наградите „Ловешки меч“.

 6. На официалния интернет сайт на Община Ловеч /www.lovech.bg/ четем следната новина от 10-12-2012 – Четири станаха номинациите за „Ловешки меч” в раздел „Деец на културата”. В петък постъпиха предложенията на колектива на Регионалния исторически музей за директора на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” Мариана Иванова.
  Хубаво ама въпросния петък е дата 07.12.2012 г. !
  Защо пък е важна тази дата?
  Защото според Статут за връчване на ежегодна персонална награда за творчество „Ловешки меч”. Чл.6. Кръгове: І кръг – номиниране – до 1 декември.,ІІ кръг – финален – на 12 декември.

  НОМИНИРАНЕ ДО 1 ДЕКЕМВРИ !

  Е как така една номинация от 7 декември в нарушения на статут-а печели награда ?

  Г-н Казанджиев , Вие ли наредихме в нарушение на правилата да бъде дадена въпросната награда ? Ако Вие не сте нарушили правилата ще накажете ли отговорните за това нарушение ?

 7. Явен лобизъм на партийна централа ли опорочи връчването на наградите „Ловешки меч“ или общината няма капацитета да менажира „Ловешки меч“ ?

  Какво включва радикалната промяна заявена от кмета ?

  „Москва не вярва на сълзи!”, нито на сладки приказки, празни обещания и дъра-бъра докато отшуми скандала, а след месец – старата песен на нов глас !

 8. Hank Moody каза:

  То пък едни журналисти в Ловеч… бегай маани. Иначе сте прави, статута е пробит от всякъде. 🙂

 9. Dida каза:

  Научи се да пишеш грамотно и после давай оценки, Hank Moody!!!!

 10. Milen Totev каза:

  Хипократ: ,,Арс лонга, вита бревис ест!'' – Животът е кратък, изкуството – вечно, случайните обстоятелства – скоропредходни, опитът – изменчив, съждениятата – трудни

 11. borissov каза:

  „Като ярък пример за шокиращият начин на мислене ще припомня миналогодишното раздаване на наградите – „Ловешки меч“ връчен в кофа от боя, „уникалните тикви“ поставили в неудобно положение както творците, така и висши представители на градската администрация“
  Г-н Иванов, тиква на тиква. Какво си се разплакал за сконфузената председателка на общинския съвет, която без сценарий и гък не може да каже?
  Тази година имаше достойни творци сред художниците и сред артистите. И това се случи на меч-а. Те имаха ярки кандидатури.
  Данчо Заверджиев до оня ден плака за Милен Тотев и сега реве срещу директорката на библиотеката. От трън, та на глог. Естествено тя не си пие кафето в Президиум. Но поне не е свързана с Държавна сигурност.

 12. Вечната Амбър каза:

  borissov – Това се казва коментар! Браво!
  Впрочем, не знам защо „компания“ Президиум си мислят че са някакъв фактор в нашия град ?!?!?

 13. Пак АНОНИМЕН….ами покажете се де….няма страшно, Държавна сигурност няма от 1990 година…..нали работим като граждани за престижа на културата на града…тоя аргумент не струва, с псевдоним „Борисов“…Елате да пием кафе в Президиум, там ходят много хора…обсъждат се интересни теми на ползу роду….“Борисов“, уважавай хората….сега няма ДС, но клеветничеството е на почит….безконтролно.

 14. Анономни, анонимни…..нали е демокрация, покажете се, направете нещо и вие за града…..Ако всеки от нас направи по нещо, животът ни в град Ловеч няма да е толкова лош….

 15. fee-faw-fum каза:

  Старши, да вземем да изпеем по една съвеЦка песничка? Та ти, старши, нямаш никакво понятие какво пееш на своя смешен руски. Ти си просто един имитатор.

 16. Ама, Т.-ко, нали сключихме мир….а ти продължаваш….ама успокой се, де, аз имам „Ловешки меч“ 0т 2003 година – а ти по това време…знаеш къде си бил….Няма лошо, всеки има право на мнение, ама много си АНОНИМЕН….Няма да ме ядосаш, но ти все пак си бил в СъвеЦкия съюз повече от мене и знаеш по-добре съвеЦкия език….как пък някои хора, яли съвеЦки хляб, станаха…демократи/няма лошо/….нищо лично…Заповядай на моя Коледен концерт, пък бил и той на „моя смешен руски“….знаеш датата и мястото.

 17. fee-faw-fum каза:

  „…а ти по това време…знаеш къде си бил….“

  Аз зная къде съм бил. Работех по шест-седем дни в седмицата с ненормирано работно време. Спях нощно време с дрехите и телефон в ръка. За да мога да скоча при позвъняване и да действам без да губя време.

  „…как пък някои хора, яли съвеЦки хляб, станаха…демократи“

  ?????? Старши, за да изкара за този хляб баща ми си остави здравето в далечни земи и си отиде от този свят на 45… А демократът се формира в сърцето, не в стомаха…

  Благодаря за поканата.

 18. Vi Vi каза:

  портист На Годината Ловеч · Lovech
  Уважаеми приятели, съграждани, мили хора – това е най обективния и реалистичен сайт на град Ловеч затова си позволяваме да публикуваме становището си и по една анкета, която се градеше с много труд в годините /1994 – 2005 г./, а през 2005 г. общината си я приватизира и започна да си трупа актив като заличи историята и традициите

  Ако това е най-обективния стайт , то Вие живеете в баси цензурата.

 19. Vi Vi каза:

  Пак г-н Иванов – Защо налагате цензура. Това ли разбирате под ПРОМЯНА. Не отразяване на културно събитие. Та Вие сте медиен диктатор. Къде отидоха принците за търсене на новината, обективното отразяване? Боже , боже. Даваш го опозиция, а лапаш от Община Ловеч и нищо за ГЕРБ (лошо разбира се).

  1. Че той ако не налага цензура нали ще го цензурират набързо от издателската дейност. За справка http://nadezhda-65ltd.narod.ru

  2. Vi Vi каза:

   Може ли малко повече информация? Виждам,че тук яко се трият постове на инакомислещи хора. Благодаря предварително.

%d блогъра харесват това: