юни 20 2014

„Ловеч днес“ подкрепя Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността”, които организират кампания „Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите след трагедията във Варн

Прочетено1899пъти

novatv2006141„Ловеч днес“ подкрепя Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността”, които организират кампания „Заедно в бедствието” в помощ на пострадалите след трагедията във Варна и региона, която взе между 9 и 11 жертви.

Можете да помогнете, като изпратите SMS с текст DMS Varna на номер 17 777 за всички оператори на цена от 1 лев.

Събраните към момента средства са над 44 000 лева, като сумата непрекъснато нараства. Тъй като системата е пренатоварена, е възможно да има забавяне в автоматичния отговор, но SMS-ите се отчитат и даренията се събират. Събраните средства ще бъдат разпределени и с останалите бедстващи общини в региона.

За кампанията е открита и банкова сметка (освободена от такси за преводи от чужбина):

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк

Адрес: София, пл. „Св. Неделя” № 7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014

Ден на национален траур е обявен на 23 юни заради бедствието във Варна. Потопът в квартал „Аспарухово” снощи отне живота на между 9 и 11 души, две от жертвите са деца. Все още се издирват хора в неизвестност, във Варна днес е ден на траур.

Заедно в бедствието! Да помогнем – само това има значение сега! Благодарим на всички колеги, които подкрепиха инициативата на Нова. Очаквайте допълнителна информация от какво имат нужда пострадалите от бедствието във Варна и региона.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%ba%d1%80%d0%b5%d0%bf%d1%8f-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d0%b1/

Коментари

 1. Анонимен каза:

  П р и з и в – о б р ъ щ е н и е
  към общинските съветници от общините в България
  Уважаеми колеги,
  Като видяхме ужасяващите картини от разгромените от връхлетелите ги стихии населени места в страната и особено тези от бедствието в квартал Аспарухово във Варна,съобразихме съобщения от пострадалите факт за липса на сключени от тях имуществени застраховки и липсата на гаранционен фонд за вредите от стихийни бедствия и аварии ,и като оставаме верни на положената клетва да работим за интересите и благоденствието на гражданите на българските общини,ние,общинските съветници от гр.Ловеч,призоваваме всички Вас да подпомогнем финансово
  пострадалото население в засегнатите от бедствията селища,като предоставим всеки един от нас по едно месечно възнаграждение според нормите на ЗМСМА в набирателна сметка за възстановяване на вредите в тези селища.
  По инициатива на Нова телевизия е открита специална сметка-виж съобщението тук!

  1. Анонимен каза:

   Много неграмотно написан призив от хора, които нищо не разбират от това?!

 2. nimrod каза:

  Аз пих попитал защо само на Варна и региона да се помогне. Другите засегнати селища из страната не са ли в България? Те нямат ли нужда от помощи?

 3. sladka каза:

  А ..великия ни кмет ,защо не дари някой лев .Или не му пука..Нали е последен сезон..

 4. Анонимен каза:

  Някой чувал ли е Църквата да е помогнала с нещо? В цял свят, църквата е една от първите, които се включват. Не знам как е в България, някой има ли информация?

%d блогъра харесват това: