окт. 03 2012

„Ловеч днес“ за промяна на началния час на запалване на уличното осветление в Ловеч

Прочетено2815пъти

 

Уважаеми господин Казанджиев,

Учебната година започна преди две седмици и много от децата ни учат на смени. Учениците втора смяна учат до късно и се прибират по домовете си вече в тъмните часове на деня, а уличното осветление се включва все още след 19.30 ч.

Моята молба, а убеден съм и на всички родители и деца е, учебните заведения, улиците, площадите, пешеходните пътеки, да бъдат осветени в нормално за сезона време. Искаме децата ни да се прибират спокойни, да си идват живи и здрави.

Уверен съм, че ще разпоредите още от утре,  промяна на часовете за запалване на уличното осветление с оглед безопасността както на учениците, така и на всички ловчалии и гости на града. Достатъчно инциденти се случиха в нашият град през последните седмици, нека не създаваме условия за други произшествия.

Павлин Иванов

„Ловеч днес“

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bc%d1%8f%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d1%87%d0%b0%d1%81/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  19 и 50. Вчера и днес осветлението бе включено доста след като падна непрогледен мрак. Тази вечер в дъжда ситуацията бе доста рискова – пешеходците бяха „невидими“ за шофьорите.

 2. Боко Тиквата каза:

  http://aktiven.bg/?iid=13771

 3. slav каза:

  …най-после нещо и по този Проблем в нашия Ловеч!
  Нима цяло лято не беше така, а и продължава да си е тъмно!?
  И по улици и по паркове навсякъде тъмнина с цел, кой знае – икономии ли за сметка на нашата човешка сигурност. Като започнат да се включват уличните лампи поетапно , направо цветомузика от онова време. Колелета без фарове, пешеходци, майки с деца, възрастни по Баш бунара – ЛЕЛЕЕ…Да се разходят тези дето икономисват насам натам, пък да усетят и разберат, че хората не са животните от гората…!!!

 4. heros каза:

  Сутрин ги гасят по-тъмно към 6.15

 5. Rosiza Gazdova каза:

  mnogo ste pravi

 6. Niki Niagolov каза:

  завръщане в миналото!!

 7. Тъмно, тъмно , колко да е тъмно – ама изобщо не е тъмно в Ловеч уважаеми г-н Иванов !
  С тези шест „постни” коментара за 20 дни скоро няма да стане СВЕТЛО в Ловеч!
  Когато в един 30 000 град само 6 граждани са недоволни , че няма СВЕТЛО – това означава, че НЯМА проблем със СВЕТЛОТО , а тези 6 граждани нещо са се объркали !

  1. Ivo Rainov каза:

   Много си прав,господин Заверджиев!

 8. Nikola Pashkov каза:

  Данчо, искам да ти припомня, че хората са по-скоро склонни на обратния вариант. Помниш ли протеста за дърветата. Имаше страница във фейсбук, в която стотици хора роптаеха и се заканваха. Когато се организира протест пред общината, всички мижитурки се изпокриха и се появихме 10 човека. Щото всеки го е страх да не го види някой началник или пък по-лошо – да не го види някой познат, който да докладва на някой началник. Тъй че има мноого недоволни, но са се свили в черупките си и чакат някой да ги „оправи“. Както обикновено.

 9. fee-faw-fum каза:

  Гражданинът от първия коментар веднага ще си постне и тук вчерашния си коментар от една друга тема:
  „Благодаря на кмета ни Казанджиев за това, че тази вечер светна навреме уличното ос
  ветление и ние, плебса, успяхме да се доберем до домовете си без да газим локвите. Да, ама не, в тъмницата, наричана център на град Ловеч ние, простосмъртните, газехме където сварим, защото си бяхме забравили уредите за нощно виждане.
  Ако не бях толкова възпитан, тук сега щях да поменавам майки и всякакви роднини по женска линия на управниците.“

 10. heros каза:

  Кметът има ли намерение да се съобрази с новото часово време?

 11. Cvetelina Hristova каза:

  Г-н кмете ,няма ли най-накрая да вземете едно правилно решение до кога ще трябва да ви се молят хората да пуснете осветлението по рано убедена съм ,че и по селта осветлението се пуска по рано вече часът се промени,а на вас хич не ви пука как се прибират хората от работа,учениците от училище в локвите дъжд и тъмните улици вас не ви е страх,защото се прибирате с лъскавия си автомобил ,но знаете ли как се прибираме ние до тъмните блокове в кварталите не незнаете,защото идвате там само преди избори мен лично би ме било срам да се вдижа между хората,а вие как го правите незнам!?

  1. Докога Г-н кмете ще правите икономии на гърба на съвестните данъкоплатци???

  2. Pavlin Petkov каза:

   sabira pari za 13,zaplata:)

  3. Теодора Христова каза:

   Пести от осветление,а в сградата на Общината 4 души охрана се настъпват в не толкова голямото фоайе.Направо останах изумена.В Столична Община охраната са двама човека.Нямам думи просто.

 12. Един Гражданин разходил се по Света каза:

  Аз само едно не мога да разбера, при положение че Кмета и Общината за най-базовите и необходими неща не може да се погрижи като уличното осветление какво остава за останалото. Също не мога да разбера и друго – хубаво Кмета дърво-дърво, ама Общинския съвет пълен с управниците от ГЕРБ, ами Областната Управителка, нали все уж чуват думата на гражданите. Чуват ама друг път. И не може вечно някой да се оправдава, че няма пари. Като няма пари правиш приоритети, този с осветлението очевидно е отгоре и оправяш него, а не оправяш нещо друго като 4 души охрана например в Общината. Отделно като няма пари в бюджета Кмета какво прави за да има, очевидно че при неработеща икономика в Общината с малки изключения, с намаляващо население, с граждани предимно заети в организации хранещи се от държавния бюджет (училища, съд, пенсионери, полиция, болница, ХЕИ, ДВСК, и т.н.), с безработни, и т.н. данъците които пълнят тоя бюджет ще намаляват. Не може само да се чака на евро пари които и без това са за конкретни проекти, не може само да се чака и на Батман Бойко. Е това е – ПЪТ БЕЗ ИЗХОД. Корнелия Маринова беше кандидат за Кмет, Минчо също. Сега единия Кмет, другия шеф на Общинския съвет. И какво – НИЩО. Е това е Made in Lovech. Едни лампи не могат да пуснат. Какво остава за друго.

 13. Bobi1225 каза:

  По време на едни местни избори, нейде из страната:

  Секретаря и кмета на едно село се разхождали вечерта в гората, но изведнъж притъмняло и завалял дъжд. Най-близо била къщата на бай Иван. Влезли при него и седнали гладни:
  – Бай Иване, да имаш нещо по така, абе пържолки да сложиш, а?
  – Нямам кмете, сиромах човек съм аз.
  – Секретар, пиши едно прасе на бай Иван, от общината. А нещо сиренце, млекце да имаш?
  – Нямам, много съм беден.
  – Секретар, пиши една крава на Бай Иван от общината!
  Легнали и заспали гладни. На сутринта станали те и кмета рекъл:
  – Бай Иване, абе ти оправяш ли я твойта баба?
  – К*р нема, кмете. К*р нема.
  – Секретар! Задраскай прасето и кравата и пиши – к*р за бай Иван.

  Та мисълта ми е, че ловчалии сме , като бедния, горкия, смотан бай Иван…
  Прасенце ни се обеща, крава ни се обеща, но като минаха изборите всичко зачеркнаха и остана сал един ….. Абее…

 14. fee-faw-fum каза:

  Гражданино, готино си написал нещата, ама една дребничка подробност си пропуснал по отношение на приоритетите. Та нашите убавци много добре са си ги подредили, но първите точки са основно в раздел “ да оправим първо себе си“. Каквото остане е в раздел втори “ за другите“. А там е само една точка : “ да го духат другите“.

%d блогъра харесват това: