авг. 12 2014

„Литекс Моторс” продължава с експанзията си в Източна Европа

Прочетено2853пъти

litex1208141Българският автомобилен производител стартира износ на автомобили за Румъния и разширява присъствието си на Балканите

Българският автомобилен производител „Литекс Моторс” стартира износ на автомобили за Румъния. Вчера в северната ни съседка бе подписан договорът за сътрудничество с румънския вносител Alexandros Motors.

Това е поредната крачка към разширяване мрежата от партньори на „Литекс Моторс” в Централна и Източна Европа и утвърждаване на марката Great Wall. Автомобилите произведени в България,вече се предлагат в Италия, Македония и Сърбия. Компанията очаква значителен ръст на продажбите зад граница, като планира и сериозно навлизане на пазарите в Словакия и Унгария.

От румънската компания оценяват като ключово партньорството си с „Литекс Моторс” и възможността да наложат автомобилите Great Wall, които отговарят на всички изисквания за вредни емисии на ЕС и предлагат отлично качество на достъпни цени, подходящи за европейския пазар. От особено голяма важност е и близостта на производителя до точката на продажба – доставката на превозните средства ще се извършва в много по-кратък срок, което е важно предимство за крайния потребител, коментират от Alexandros Motors. Това споразумение поставя нов етап в развитието на европейския автомобилен пазар, допълват от румънския вносител.

litex1208143„Литекс Моторс” ще стартира износа за Румъния с модерния SUV автомобил Great Wall H6 и надеждния пикап Steed 5, като и двата модела ще се предлагат с бензинови и дизелови двигатели. Мрежа от 20 дилърски предствителства, разположени в най-големите румънски градове, ще осигурява дистрибуцията и поддръжката на автомобилите произведени в България.

Alexandros Motors има дългогодишен опит в дистрибуцията и продажбата на нови и употребявани автомобили. Румънската компания е ексклузивен представител на King Long – автобусен производител и Shangli – производител на мотокари.

Сътрудничеството между „Литекс Моторс” и Alexandros Motors щедоведе до значително увеличение на дела на SUV автомобилите и пикапите на румънския пазар и едновременно с това ще засили присъствието на автомобилния производител в Централна и Източна Европа.а

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%81-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be%d1%80%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%8a%d0%bb%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d1%81-%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%b0%d0%bd/

Коментари

 1. МИНЧО каза:

  http://www.capital.bg/biznes/kompanii/2014/08/12/2360516_liteks_motors_zapochva_da_iznasia_za_rumuniia/
  “По неофициални данни продажбите на „Литекс моторс“ за миналата година са 672 автомобила.“
  Всяка автомобилна компания, уважаваща себе си- изнася данни за своите продажби, което е един вид реклама на продукцията. Литекс- не! Ако съдим по тези данни, то в за завода се сглобяват по 2 (ДВЕ) коли дневно!! Бутикова кола, як конкурент на марки, които се произвеждат и сглабят ръчно, като Ролс-Ройс например. И някой с икономическо образование може ли да ми каже каква ще е печалбата, чиста, от тези 2 коли дневно, за да се покрият сумите, вложени в един автомобилен завод?

 2. Севар каза:

  Смърт за комунистическата фирма литекс, смърт за гриша ганчев. Съдраха ви кожите тия изроди комуняго-демокрадски, а вие продължавате да им правите поклони.

 3. Анонимен каза:

  Гриша Ганчев не обича Ловеч. Той обича Минчо Казанджиев и Корнелия Маринова.

%d блогъра харесват това: