Към 13.00 часа: Преспи затвориха осем междуселищни отсечки в Община Ловеч

Прочетено3991пъти

Движението на МПС по пътя Ловеч – Скобелево е забранено и така затворените междуселищни отсечки в община Ловеч вече са осем. По-рано днес, 7 януари, бяха затворени пътищата между Ловеч – Баховица, Ловеч – Лисец, Ловеч – Горан, Баховица -Лисец, Баховица – Славяни, Горан – Владиня и Тепава – Брестово.

Причината е силното снегонавяване, образуването на преспи и работата по изваждането на няколко закъсали коли.

Обстановката е динамична и сложна, времето не е подходящо за пътуване с кола.

Призовават се водачите на МПС да спазват Закона за движение по пътищата, да внимават за поставените знаци за временно ограничение на движението, да бъдат дисциплинирани и да не пречат на снегопочистващите машини.

Няма информация за бедстващи хора и други закъсали автомобили.

При нормализиране на обстановката, след спиране на вятъра и снегонавяването, пътищата ще бъдат почистени. За отваряне на движението ще бъде подадена информация на сайта на Община Ловеч http://www.lovech.bg/ и до медиите.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d1%8a%d0%bc-13-00-%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d0%bf%d0%b8-%d0%b7%d0%b0%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%be%d1%81%d0%b5%d0%bc-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83/

5 коментара

Skip to comment form

 1. Кирил Георгиев
  А кой трябваше да направи снегозадържащи пояси.По тези места от години се знае,че навява преспи.Някога имаше и снегозащитки.Но сега……“Зимата е под контрол!“Ха-ха-ха!
  И не времето,а „почистването и подържането“ на пътищата не е подходящо за пътуване с кола.
  Е щом не може с кола…..ще пътуваме с вертолети!Някои го правят и ги снимат!

 2. https://www.videoblocks.com/video/blizzard-snow-drifts-high-and-wind-in-severe-snow-storm-on-cold-winter-day-dceetog/
  А бе Бай Хуй! На ББ викам Павлине , не на теб.
  Поне две зими помня ни лъжеш, че „щели да ловят снежинките във въдуха“?! За това си бил платил, с нашите пари!!!
  А бе калъф, ето ти истинска зима! Не лъжи хората, че някой ти повярваха!
  С природата е невъзможно да се бориш!
  Обясни с думи прости, че до като духа е безсмислено да чистиш пряспата от пътя – след 5 минути тя пак си е там, Ако не си се подготвил предварително да я държиш извън пътя. А ти не си се подготвил (то за какво ли си подготвен – некадърник такъв!)
  На клипчето се вижда добре, сняг няма а пряспа има!

 3. И къде са тези навявания, като снеговалежа е спрял още вчера следобяд? Просто пътищата не са почистени, за да влезем и ние в сценария за бедстващи. Още преди 3 дни АПИ заявиха, че ще затворят третокласните пътища и го направиха.

  1. Госпожо Петрова ,грозно е това, което говорите! Председател съм на кметския съвет към Кметство с. Скобелево! В 7.00 ч снегорините минаха и изчистиха пътя към селото. В 9 часа, обаче пътя беше затрупан от навявания. Аз подадох сигнала към община Ловеч, защото пътя беше непроходим и опасен.Един автомобил излетя от платното и само щастливата случайност, че в този участък няма дървета, предотврати по – сериозен инцидент!Други два автомобила закъсаха в преспите и едвам ги измъкнахме !Около 10 часа беше взето решение пътя да бъде затворен!Не ме вълнуват никакви сценарии , а единствено живота и здравето на моите съселяни! Считам, че беше взето единственото правилно решение!

%d блогъра харесват това: