Край езерото на парк „Стратеш” се проведе втория етап на „Детска олимпиада“

Прочетено1036пъти

 На 11 август – ден преди Деня на младежта, край езерото на парк „Стратеш” се проведе втория етап на „Детска олимпиада“ организирана от  Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ”, с подкрепата на Община – Ловеч, Център за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев”; Български червен кръст; Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – Ловеч; Местна комисия за борба с противообществените прояви при малолетни и непълнолетни; Превантивно-информационен център при Община – Ловеч. Подготвени бяха забавни игри и „олимпийски“ дисциплини, които позволиха на малчуганите да потичат, да се посмеят и да калят състезателният си дух.
Отново присъстващите състезатели – деца и родители  имаха възможност да проверят своята точност, бързина, сръчност, ловкост  в игрите „Ринг”, „Дартс“, „Веселите лъжички”, скачане с чували, харесваната от всички игра със щипки и други.  Всяко попадение в предварително приготвената цел носеше определени точки и награди. Родителите с включиха в забавленията с игра за разпознаване със завързани очи на своите деца.

Спортистите спечелиха много награди и медали в различните игри. Доброволците не спираха да окуражават участниците, да помагат в състезанията, да се грижат за доброто настроение на всички.  Поради огромното желание за спортни игри, организаторите обещаха в навечерието на учебната година да се проведе още един етап от „Детската олимпиада“, в която наравно със децата ще се състезават и техните родители.

„Детската олимпиада” е част от проект „„Здравословно хранене и спорт – начин на живот“, на Сдружение „Мисия. Иновации. Гражданство – МИГ”, финансиран от Програма за младежки дейности на Община Ловеч за 2018 г.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d1%80%d0%b0%d0%b9-%d0%b5%d0%b7%d0%b5%d1%80%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%b5%d1%88-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be/

%d блогъра харесват това: