Дек. 19 2012

Корнелия Маринова: Културно-историческото наследство трябва не само да съхраняваме, а и да развиваме

Прочетено1394пъти

seminarbibl191212На семинар на читалищните библиотеки председателят на общинския съвет подкрепи създаването на електронно краезнание, подари книги и от името на кмета

Културно-историческото наследство на Ловешкия край трябва не само да съхраняваме, а и да развиваме. Това каза на семинар на читалищните библиотеки вчера председателят на общинския съвет Корнелия Маринова. Тя приветства идеята за създаване на електронно краезнание и поздрави за това екипа на Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и журналистите, инициатори на информационния сайт. Новата електронна услуга се създава по идея на Регионалната библиотека и на Павлин Иванов, собственик на информационния портал „Ловеч днес”. Маринова оцени високо и развитието на програмата „Глобални библиотеки” и подари на читалищните библиотеки и от името на кмета на Ловеч Минчо Казанджиев нови книги за библиотечните им фондове на престижното университетско издателство „Св. Кл. Охридски”.

Семинарът с читалищните библиотеки от Ловешка област се проведе вчера в читалнята на Регионалната библиотека. Темата му бе „Създаване на информационен сайт „Ловеч и Ловчанско днес”.

Реализацията на Програмата „Глобални библиотеки България” за периода 2009-2012 г. създаде основата и провокира инициативата на читалищните библиотеки за осъзнаване на тяхната значимост за местната общност. Обучението на потребителите за ползване на  електронните услуги доказва, че библиотеките все още имат непопуляризирани възможности за развитието им, особено в малките населени места. Очакванията ни ще бъдат  насочени към постигането на резултат, който да увеличи броя на нашите потребители и партньори, за да се развиват читалищните библиотеки в съвременни информационни и културни центрове, които трябва да популяризират своята дейност и да надграждат наученото, за да помагат на своите читатели и потребители, каза директорът на библиотеката Мариана Иванова.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d1%83%d0%bb%d1%82%d1%83%d1%80%d0%bd%d0%be-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b5/

Коментари

 1. Боко Тиквата каза:

  „Културно-историческото наследство на Ловешкия край трябва не само да съхраняваме, а и да развиваме. “ – Ами развивайте го, бабички такива! И моля, стига с този изтъркан популизъм.

 2. fee-faw-fum каза:

  Он пил, как все, и был, как будто рад,
  А мы – его мы встретили, как брата…
  А он назавтра продал всех подряд, –
  Ошибся я – простите мне, ребята!

%d блогъра харесват това: