Корнелия Маринова, кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Ловеч: Позиция по повод провокативното разпространяване на слухове за настаняване на бежанци в Ловеч

Прочетено3420пъти

marinova310151Уважаеми съграждани,

Обръщам се към Вас по повод разпространяваните в последните дни слухове за „договорки“ и настаняване на 400 бежанци в града. Като народен представител и кандидат за кмет Ви уверявам, че в тези слухове няма никаква истина и въпросът за приемане на бежанци в Ловеч изобщо не стои на дневен ред.

Не мога да не изразя огорчението си, че някои от политическите ми опоненти „заиграват“ с тази чувствителна тема и умишлено се опитват да разтревожат гражданите на Ловеч. Съзнателните опити за всяване на паника са престъпни. Създаването на напрежение около измислена заплаха е откровен опит за манипулация на общественото мнение – при това доста опасен. Това е изключително популистки и нечестен подход. Категорично отказвам да участвам в подобен предизборен водевил под формата на подписване на абсурдни декларации по съчинени слухове.

Използвам случая да призова политическите си опоненти да се отнасят по-сериозно към ролята си на кандидат-кметове. В началото на кампанията бях поканена да подпиша и една декларация, която общо взето казваше, че е добре да се спазва Конституцията и да не се вършат престъпления. Пускането на абсолютно безпочвени слухове и опровергаването им чрез декларации е поредният абсурд в предизборната кампания в града.

С това темпо и размах на предизборното творчество, няма да се учудя, ако до края на кампанията прочета, че някой от кандидатите ще построи космодрум във Вароша и има подкрепа от извънземните, а друг ме призове да подпиша декларация срещу възможността да падне метеорит.

Припомням, че предизборната кампания е състезание на идеи за бъдещето на града и общината, а не произволно и безотговорно пускане на слухове и събуждане на неоснователни страхове.

 

Предизборен щаб на ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Публикация по договор

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b4%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bf-%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1/

%d блогъра харесват това: