Колоната на 66 –ата Международна колоездачна обиколка на България ще премине през Ловеч на 4 септември

Прочетено730пъти

Колоната на 66 –ата Международната колоездачна обиколка (МКО) на България ще премине през Ловеч на 4 септември, съобщи председателят на Българския колоездачен съюз Евгений Димитров, който бе на посещение в Община Ловеч. Колоездачите тръгват от Троян и се очакват към 10.30 часа пред Районния съд в Ловеч. Полуетапът за този ден включва още Плевен и Свищов.

МКО на страната е разделена на две части: МКОБ „Север” – 3-5 септември, и МКОБ „Юг” – 7-9 септември. Стартът на първия етап от обиколка „Север” е от храм паметника „Св. Александър Невски” в София на 3 септември с финиширане в гр. Троян.

На 4 септември започва II етап – от Троян до Плевен, където след финиширането ще се състои награждаване от Община Плевен. Същия ден участниците ще продължат за Свищов, а на 5 септември – от Свищов до Елена, с което ще приключи МКОБ „Север”. Маршрутът на МКОБ „Юг” е Елена – Ивайловград – Стара Загора. В обиколката участват около 24 отбора.

По повод преминаването през града кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изпрати поздравителен адрес до участниците и организаторите. В него се казва:

„Маршрутът, предвиден за 4 септември, се вписва със своята символика в проявите, посветени на 140-годишнината от Освобождението на Ловеч през Руско-турската война, тъй като това е пътят на освободителите. Нашето чувство на гордост се подхранва и от факта, че неотдавна Ловеч беше финален етап на колоездачната обиколка на България за купа „Васил Левски”, която се проведе в навечерието на 180-годишнината от рождението на Апостола на свободата. Така градът трайно се вписва в картата на колоездачните традиции под знака на патриотизма, родолюбието и високите спортни постижения. Не се съмняваме, че състезанието ще има топло посрещане от страна на всички местни любители на спорта и на колоезденето в частност.“

Най-старата на Балканите обиколка е преминавала през Ловеч за последно през 2012 г.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-66-%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b5/