Коледното настроение превзе Ловеч с голяма цветна елха, базар и пищна заря

Прочетено1379пъти

Коледното настроение превзе Ловеч, след като на 4 ноември тържествено пред Ловчанско читалище „Наука-1870 г.“ бяха запалени празничните светлини на традиционната елха. Въпреки студеното време много граждани и деца се събраха да видят незабравимата гледка. Тази години след ремонта на централната градска част ритуалът отново бе в градската градина, близо до храма.
Богатата коледна премяна от разноцветни лампички, звезди и светещи маркучи бе разположена върху царствените клони на естествена 18-метрова елха, която расте в градината. Тържеството започна с едночасова програма точно в 17:30 часа. На финала множеството на препълнения площад извърши традиционното обратно броене и светлините грейнаха за радост на малки и големи.
В своето обръщение към гражданите кметът Корнелия Маринова каза:
„Щом елхата грейне, вече няма никакво съмнение, че Дядо Коледа е на път към нас. Сигурна съм, че той много ще се зарадва, като види какво сме направили от миналата Коледа досега. Ще се зарадва и на множеството концерти, спектакли, изложби, които сме му посветили в дните до края на година.“
После кметът призова през коледните празници да си спомним за нашите близки, които са в чужбина, далеко от родния Ловеч. Да им кажем, че този дом винаги е отворен за тях и ги чакаме. Кметът призова да бъдем мислено и със самотните и болните хора, като направим така, че и до тях да стигне частица от нашата топлина.
Час по-рано бе открит Коледният базар в Сити Център – Хали Ловеч, който предлага разнообразни стоки, изработени от деца от центровете за социални услуги. Бяха наградени и участниците в конкурса за украса на коледна елха. Участваха пет отбора от училищата „Васил Левски“, „Христо Никифоров“, „Проф. Димитър Димов“, „Тодор Кирков“ и „Св. Климент Охридски“. Отборите включваха до четирима ученици от 1 до 4 клас. Журито с председател Валентин Узунов излъчи като победител децата от ОУ „Васил Левски“. Наградите връчи заместник-кметът Венцислав Христов.
Запомнящ се акцент в програмата пред читалището беше огненият спектакъл на „Цирк Де Ла Люлин“, който бе изпратен с бурни аплодисменти. В програмите на открито и в Сити център участваха още Общинският духов оркестър с ръководител Тотко Рогашки, мажоретки, ученици от ОУ „Христо Никифоров“, НЧ „Бяла Анаста-2016 г.“, НЧ „Зорница 2010- Нено Щрегарски“.
Празникът завърши с пищна празнична заря и народно хоро, на което се хвана и кметът Корнелия Маринова. Сред официалните лица бяха още председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, зам.- кметът Венцислав Христов, общински съветници.
Цялото събитие бе заснето от екип на ТВ Европа и ще може да се види на 8 и 9 декември в предаването „Кариера“.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%b7%d0%b5-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81-%d0%b3/

1 коментар

  1. Не е ли 4 декември

%d блогъра харесват това: