Коледната елха в Ловеч светна празнично, събитието за първи път е на пл.„Тодор Кирков“

Прочетено1993пъти

Коледната елха в Ловеч светна празнично на 7 декември, четвъртък, като събитието за първи път се състоя на пл. „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ поради ремонта на центъра. Кулминацията настъпи с обратното броене на събралото се множество пред откритата сцена, както и с пищна заря. В церемонията взеха участие кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

„Спомням си, че точно преди една година този площад обявих, че през 2017 година започваме големия процес на реновация на нашия град. И сега обещавам, че догодина по това време градът ще изглежда по-различен и по-хубав“, посочи в своето празнично слово кметът, който беше и домакин на празника. После Корнелия Маринова  припомни, че най-добрият от всички подаръци около всяка коледна елха са щастливите хора, обичта и любовта, затова пожела на всички весели коледни празници.

За празничния конкурс ученици от 1 до 4 клас саморъчно бяха изработили украса за елхи, които бяха изложени пред сцената. Наградата за най-добра коледна премяна спечели елхата на децата от ОУ „Димитър Димов“. Те бяха наградени от кмета Корнелия Маринова, а асистенти бяха Кралицата на Ловеч за 2017 г. Габриела Крекманова и лицето на Община Ловеч – Стефани Аргирова. Габи и Стефи  асистираха и при награждаването на останалите участници.

В програмата участваха още Общинският духов оркестър с диригент Тотко Рогашки,  балет „Ралица“, вокална група от ОУ „Христо Никифоров“, младежки танцов състав „Ловеч“ при Център за подкрепа  на личностното развитие – Общински детски комплекс и други. Празникът завърши с кръшно народно хора на площада.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5%d0%bb%d1%85%d0%b0-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%87/

7 коментара

Skip to comment form

 1. Бахти тъпата елха селски град

 2. Една елха, дори и постно украсена, не прави целият празник. Следва честването на Рождество Христово, а не просто на „идването на дядо Коледа“, така че една дори и семпла украса не би трябвало да помрачи настъпването на този свят празник. 😉

 3. Предколедна безглаголица
  за елхата, за сурата,
  малко и за светлината

  Бърза заповед от Общината
  за миманса на децата.
  Студ и чакане на телесата
  (същите, от Общината).
  Ала-бала с танци в тъмнината.
  Тук-там светлинки в елхата.
  Снимки от пиара с апарата.
  Фойерверки в небесата.
  Лъвски скок на телесата
  (същите, от Общината)
  право в „Драката“ и на софрата. 😀

 4. Отбихме номера.Важно е вечерята.

 5. Безвкусица за поредна година, дори градчета селски тип, към които вече се броим и ние, имат по-хубава украса. Иначе сме с претенции.

 6. Това елха ли е или някой бодил