юни 06 2014

Кое Минчо Казанджиев нарича „гробищен парк“?

Прочетено3301пъти

grobishta606144Павлин Иванов

След обвиненията в манипулации, които администрацията на Община Ловеч отправи към „някои медии“, по повод публикацията за поставените без разрешение таксови апарати на Скобелевските гробища, съм длъжен да заявя:

Днес, ден преди Задушница, особено актуално за жителите на Ловеч, които имат починали близки там, е какво точно представлява това място. Според кмета Казанджиев, това е гробищен ПАРК, в който той няма да позволи, докато е кмет, да бъде превърнат на магистрала.

Днес, видно от снимките, а утре, навярно видно от вашите очи, ще установим, че скобелевските гробища са превърнати в змиярник и са занемарени до немай къде и затова има виновен!

Утре, тези от вас, които ще отидат да запалят свещичка на гробовете на своите близки, ще бъдат посрещнати от два таксови апарата. Засега неработещи с пари.

grobishta606143Ще бъдете посрещнати и с лустросано окосена трева единствено в началото на гробищата и на удобните за косене места. За да видите още с влизането грижата на администрацията за вашите починали близки и за да видите, за какво плащате данъци. Чудесно, бихте възкликнали!

Да, но не е чудесно, защото всичко се върши по ловешки!

Още с влизането в гробища, както може да се убедите от днешните снимки, трева над пояса е превзела всяко свободно място – празен парцел, между самите гробове, на самите гробове!

Трева, храсти, тук там изгнило дърво, издънени кошчета .. и никакъв нормален достъп до гробовете, освен ако не обичате змии в краката си!

Няма да правя дълги коментари, защото снимките, а и утрешните ви впечатления ще говорят повече от достатъчно.

Ще попитам кмета Казанджиев, неговата администрация и общинските съветници: Вие виждали ли сте какво е гробищен парк? Имате ли идея изобщо, как едно нормално общество се отнася към починалите си близки? Вие не ходите ли да запалите свещ и не виждате ли какво става там?

Знам, че една голяма част от ловешките управници влизат в църква единствено заради снимките за медиите. За съжаление!

Знам обаче, че това отношение към починалите ни близки не трябва и няма да продължава повече така!

В понеделник, на редовният брифинг на кмета Казанджиев, ще му подаря диск със снимки на гробищни паркове от нормалните градове, където има реално управление с единствената цел да уточним понятията – кое точно е гробищен парк!

 

grobishta6061413И да не забравя, хора се оплакаха, че масово се крадат буквите от паметниците на починалите. Вероятно се предават за скраб и естествено, СКОРС не охранява нищо, зает с важната си роля на събирач на пари от всякакви такси за да пълни отънялата от глоби и неразумни харчове общинска хазна.

 

Та, г-н Казанджиев, ако змиярника, които сте създали чрез системно неподдържане на гробищата, може да наречете ПАРК, имаме драстични терминологични разминавания!

А и ще бъде хубаво да обясните на хората в Ловеч:

–          За какво точно плащат даннъци

–          Защо все още таксовите апарати, поставени незнайно от кого, не са махнати и продължават да дразнят все още малкото останали живи в Ловеч

И да, гробища не са магистрали и не трябва и да бъдат, но скобелевското гробище е толкова далеко от ПАРК, колкото морала и достойнството от вашият лидер!

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%be%d0%b5-%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d1%87%d0%be-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%87%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%89%d0%b5/

Коментари

  1. vladilovech каза:

    Щом настоява да стоят докато е кмет лесна работа. Дай да направим референдум дали да си го махнем заради хилядите незаконни деяния и простотии, които свърши.

  2. А кой да ги наглежда.Нямали човек съвест .

  3. Анонимка каза:

    Нито да си жив, нито да си умрял! Жалка работа ! Не можем да се доберем до гробовете на близките си от трева и трънаци. Ама то какво да коментираме? Какво да кажем ? Кой те ебава, че си жив, че да искаме за умрелите да милее?

    Бог да ги прости починалите!

%d блогъра харесват това: