окт. 25 2014

Кметът с обръщение към гражданите: Излизайте на пътя само в краен случай!

Прочетено5289пъти

kmet901122Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев се обръща към гражданите с призив да излизат на пътя само в краен случай и при сериозна необходимост. Продължаващият и в момента снеговалеж доведе до усложнена пътна обстановка, затова е нужно повишено внимание. Кметът препоръчва на шофьорите на автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми и да карат със съобразена скорост. А пешеходците да ограничат излизанията си навън заради опасността от падане на дървета и клони.

Близо 25 см е снежната покривка в Ловеч. Всички пътища в общината са проходими при зимни условия, затруднено е било движението сутринта по пътя Ловеч – Гостиня, на Пресечената кола и на Колелото за Баховица заради закъсали превозни средства, неподготвени за движение при зимни условия. Първият сняг събори 15 дървета и десетки клони в града, има паднали и върху съоръжения от електропреносната мрежа, 11 села са без ток, екипите на ЧЕЗ работят по отстраняване на повредите.

6 екипа на „Еко” ЕАД са заети в момента със снегопочистването в града, освен по основните артерии те влизат и в по-малките улици. Кметът призовава гражданите да не паркират на уличното платно и да освободят улиците от автомобили, за да може снегорините да минават.

Още по обед днес кметът събра Кризисния щаб, той заседава и в момента, проследяват се всички сигнали и се предприемат необходимите мерки за справяне с постоянно променящата се обстановка в общината.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d1%81-%d0%be%d0%b1%d1%80%d1%8a%d1%89%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8%d0%b7%d0%bb/

Коментари

 1. Анонимен каза:

  Че не се чисти, всички виждаме, че Минчо трябва да подаде оставка , също, но с него трябва да си ходи и неговата ПИАРКА цитирам “ на Пресечената кола“ Коя е тази пресечена КОЛА???

 2. Петко Петков чрез Фейсбук каза:

  ami sigurno pari nqma6 za ma6inite da minat edin pat pone

 3. ЗА ЦЪРКВИ МИЛИОНИ СЕ ТРОШАТ,ЗА ПЪТИЩАТА НЯМА ЛЕВ!!!!

 4. ти изчисти пътя и тротоарите пък , не ми казвай кога да излизам и кога не……остава и това да ни казвате……

 5. Ivaylo Vasilev чрез Фейсбук каза:

  КМЕТЕЕЕЕЕЕ ДА ГО ДУ ХАШ! #ОСТАВКА

 6. Данчо Заверджиев каза:

  http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/329.jpg?ver=1

  Благодарение на не упражнен контрол от страна на кмета и общинските съветници на Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на територията на Община Ловеч (приета с решение №196/25.09.2012 г., в сила от 03.10.2012 г.) из целия град се чупят клони и дървета и не е създадена предварителна организация за контрол и наблюдение на рисковите дървета, които след снеговалеж могат да се счупят. Този снеговалеж не е изненадваш а предизвестен (5 дни предварително всички знаехме за предстоящ снеговалеж).Никаква предварителна организация, никаква работа на щабове и хора които имат властта да организират адекватна реакция на службите към общината. И най-важното НЯМА изработен от общинска администрация регистър на дърветата, който е основата за организиране на превантивни действия при такива снеговалежи и дъждовни бури.

 7. Кристина Дочева чрез Фейсбук каза:

  Ba deiba i nevestylkata my shibana…. Po dobre da se furli ot nqkude

 8. Данчо Заверджиев каза:

  ЗАКОН ЗА УСТРОЙСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА
  Чл. 63. (1) (Изм. – ДВ, бр. 65 от 2004 г.) Кметът на общината организира съставянето и актуализирането на публичен регистър на озеленените площи, на дълготрайните декоративни дървета и на дърветата с историческо значение в общината. Достъпът до информацията, вписана в регистъра, се осъществява при условията и по реда на Закона за достъп до обществена информация.

  Регистър още НЯМА! При наличие на регистър ще има информация за всяко рисково в такива ситуации дърво и могат да се предприемат превантивни мерки за предотвратяване на такива инциденти като днешните.

  1. Калин Георгиев каза:

   Данчо, а когато сменяха дърветата по булеварда реката защо ги режат, че били здрави. Относно счупените дървета, половин България е така.

  2. Данчо Заверджиев каза:

   Калин Георгиев, оня, който ти пише опорните точки, с които ти изпълняваш мисията си на лъжец и манипулатор тук няма, ни най-малка представа, че съм получил по реда на ЗДОИ от кмета акта, с който РИОСВ разрешава изсичането на дърветата по проекта само за булеварда . За градинката пред театъра нямаше такова разрешение и там дърветата бяха изсечени незаконно. Ако не ми вярваш попитай кмета.
   Няма човек, който да е протестирал в Ловеч, срещу рязането на дървета в реката, това е твоя измислена лъжа. Нещо повече, което ти троле не знаеш – хората в Ловеч протестираха защо 10 години не се чисти коритото на реката от гората, която е израсла в реката
   И пак ти казвам, преди да изпълняваш мисията си тук манипулатор и лъжец се информирай от по достоверен източник от този, който сега ти пише опорните точки, защото, за разлика от него аз живея тук и критикувам само тогава, когато имам доказателства за нарушения.
   Калине, крайно време е да разбереш (ако можеш разбира се) , че аз, за разлика от теб нося отговорност за това , което пиша и за всяко нещо, което пиша имам доказателства. А кой си ти? Никому неизвестен в Ловеч Калин Георгиев – трол с мисия тук да лъже и манипулира. Посочи едни жив човек, който живее в Ловеч и който те познава, за да отида при него ида ми каже, че наистина ти си реален и има човек с име Калин Георгиев, който пише тук.

  3. Airis каза:

   Има ли значение как се казва, кой е и откъде е? Отклонява вниманието, забива дискусията в обратна посока, сипе общи обвинения, не отговаря на въпроси. Типично тролско поведение незаслужаващо вниманието, което му се обръща.
   Господина трябва спешно да си смени ника и стила на писане

  4. Анонимен каза:

   Данчо Всезнайкаджиев,кое от двата ти поста е вярно?За всички дървета ли трябва да се води регистър или само за тия в цитирания от теб чл.63 от ЗУТ – дълготрайни декоративни или с историческо значение?

 9. Milena Jocova чрез Фейсбук каза:

  Е всеки да си изчисти пред дома, много мързеливи станахме!!!!

  1. Анонимен каза:

   И като изчистя тротоара пред къщи, как това ми решава проблема с придвижването до София, че не се сещам?

  2. debelakа каза:

   Ти го направи, защото някой няма да може да стигне до магазина да си купи хляб. Пък София няма да избяга, а и от дни се очакваше днес обстановката да е тежка, подобни пътувания се съобразяват с тези прогнози предварително.

  3. Анонимен каза:

   Аз съм го направил и без да ми казва някой. А до София отивам не да си правя кефа и не може да чака, ясно?

 10. Някой си каза:

  А пътя за село Дъбрава г-н Кмете дали е почистен?Крайно време е на тези снегопочистващи фирми да им се наложат някакви глоби все пак Ядят нашите пари

 11. bobi1225 каза:

  Кошмарен беше вчерашният ден. И аз трябваше да пътувам спешно до летище София и това ми отне 4 часа. Най-трудно бе отсечката до Абланица. Близо час и нещо ни отне докато се качим на магистралата. Слава на Бога всичко мина добре и без проишествия!

 12. Poli Hristova чрез Фейсбук каза:

  Кмете, благодаря за неизчистените пътища! Вчера разтоянието София-Ловеч го взехме за 5 часа, благодарение и на вас! Около 2 часа се влачихме от Абланица до Ловеч. „Велик“ сте, особено когато сте толкова некадърен.

 13. debelakа каза:

  Мин Чо ходи два пъти в годината да се напива, пардон, на обмяна на опит в Посьолока в Русия. Там черпи челен опит в поддържането на пътищата.

%d блогъра харесват това: