Кметът прие носителката на световната титла Little Miss Planet 2015

Прочетено2115пъти

kmetmiska107151Кметът Минчо Казанджиев прие вчера носителката на световната титла Little Miss Planet 2015 Преслава Ангелова, съобщават от пресцентъра на Община Ловеч. 10-годишната красавица от Ловеч спечели 10-ото юбилейно издание на международния фестивал Little Miss & Little Mister Planet 2015, организиран от агенция Интесаунд, в своята възрастова група в конкуренция с над 40 деца от цял свят. Малката чаровница завладя журито със завидна грация и сценично поведение и опит като модел на Интерсаунд.

Тя представи стилизирана дизайнерска носия, тематичен костюм на любимата й приказна героиня Пепеляшка и уникална бална рокля, дело на Мариета Славчева, официален дизайнер на Интерсаунд. В съревнованието за таланти Преслава впечатли публиката с уникална мажоретна композиция с флаг, подготвена от Тотко и Пепа Рогашки. Сценичната й подготовка бе организирана от хореографа и режисьор Мартин Желев.

     Преси получи покана да бъде специален гост на фестивала през 2016 г. Като член на Звездното жури, за да връчи короната на следващата победителка.

     Преслава Ангелова  е отлична ученичка, тази година завърши четвърти клас в ОУ „Христо Никифоров“.  Миналата година тя спечели гранд при в регионалния кръг Малка Мис и Малък Мистър Ловеч 2014, тогава стана и Лице на Община Ловеч. Пак през 2014 г. грабна  титлата Малка Мис България 2014 и право на участие в международен конкурс. Агенция Интерсаунд й гласува доверие да представи България в престижния международен конкурс Little Miss & Little Mister Planet 2015.

     Заедно с нея днес кметът прие и сестра й Цветозара, носителка на титлите Малка Мис Ловеч, Малка Мис България и Little Miss Galaxy 2011. Днес Цвети завърши с отличие 8-ми клас в Езиковата гимназия. В последните години е традиционна водеща на конкурсите Малка Мис и Мистър Ловеч и Малка Мис и Мистър България и член на Звездното детско жури.

     Поздравявам и двете ви за огромните успехи, пожелавам ви все така да печелите и в подобни фестивали, и в учението, каза кметът на красивите и талантливи момичета. Той им благодари, че прославят града и издигат имиджа му. Казанджиев подари на сестрите картина със символа на Ловеч – Покрития мост, и ги призова, където и да ходят по света, никога да не забравят родния град и винаги да се връщат към корените. От своя страна Преслава подари на кмета диск със снимки от конкурса, копие от грамотата си и лична визитна картичка. Специална благодарност към Казанджиев отправи Мариета Славчева, която е и мениджър на Агенция Интерсаунд за Ловеч и национален координатор Детски проекти на Агенцията, за подкрепата на общината в провеждането на конкурсите Малка Мис и Малък Мистър, подчертавайки, че в последните години ловешките момичета печелят много награди. Сегашната на Преси е второто световно отличие, което идва в Ловеч от фестивала Little Miss & Little Mister Planet, миналата година короната завоюва 7-годишната тогава Преслава Тодорова.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%be%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b0%d1%82/

%d блогъра харесват това: