юли 11 2014

Кметът отмени бедственото положение в Ловеч

Прочетено2855пъти

kmet901121Кметът Минчо Казанджиев отмени бедственото положение в Ловеч. Решението бе взето преди минути на заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия. Представители на институциите и експлоатационните дружества докладваха за състоянието в общината след пороя снощи и за предприетите от тях действия.

56 са произшествията от снощи до тази сутрин, отстранени от Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ са 17 паднали върху къщи и пътното платно дървета, изтеглени са три автомобила, работено е по един пожар без загуби. До 23 ч. снощи са възстановени от ЧЕЗ седем електропровода, 120 са били сигналите за проблеми по мрежата, ниско напрежение, навсякъде електрозахранването е възстановено. Няма селища без ток, екипите реагират своевременно на единични сигнали.

Предстои оглед на щетите в града, нарочна комисия ще обобщи констатациите и ще изготви мотивиран доклад чрез областния управител до Междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерския съвет, откъдето ще бъдат поискани средства.

Кризисният щаб към кмета на общината остават в готовност.

53 л на кв. м е падналото количество дъжд в Ловеч снощи, нивото на река Осъм се е повишило с 56 см.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%be%d1%82%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b8-%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

Коментари

 1. Ivaylo Vasilev чрез Фейсбук каза:

  #Оставка

 2. Виктория Димитрова чрез Фейсбук каза:

  Pfff ;xx

 3. Кмета ви е малоумен! След дъжд качулка слага. Свиквал кризисния щаб! Идиот! Вместо да ги свика преди 2 дни , и да се отпушат шахти и да се премахнат опасни клони и дървета предварително , този неграмотник ще свиква кризисни щабове сега! Не видя ли какво стана в София само преди 3 дни! Този и подопечните му са абсолютни неграмотници!

  1. Анонимен каза:

   Май-май Вие сте малоумна ,г-жо Генова. Я попрочетете тук-там как ,кога и защо се свиква кризисен щаб. И как пък разбрахте точно кога е свикан??? Много ми е интересно интелигентна, немалоумна и грамотна дама като Вас как ще действа при бедствие. Ама то нали отстрани е лесно…Поне не се излагайте публично!

 4. Кой от всички недоволни би се справил по-добре на мястото на кмета? Ако трябва да се почистват клони за да няма такива инциденти логиката ми подсказва, че трябва да се изрежат всички дървета 🙂

 5. Ivaylo Vasilev чрез Фейсбук каза:

  Да не бърза да го отменя,че днес май следва продължение!!

 6. браво господин кмете да си ни жив и здрав да можеш да управляваш ловеч още 100 години но до тогава в града едва ли ще има хора, по голям некадърник няма на света от вас

 7. защо лъжат в Продимчец нчма ток от 19 ч.,днеска продължава да нямя .Къде са ЧЕЗ

 8. Анонимен каза:

  Обявявам конкурс за изработване на по-читав от общинския план за действие ПРЕДИ кризисни ситуации.Предложенията да се адресират за „пощенска кутия № 27“.Ще настоявам победителят да бъде обявен за почетен гражданин на Ловеч.

%d блогъра харесват това: