Кметът определи местата за поставяне на агитационни материали за вота на 5 октомври и за провеждане на предизборните прояви

Прочетено2844пъти

urna2401131Със своя заповед от вчера кметът Минчо Казанджиев определи местата в община Ловеч за поставяне на агитационни материали на кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания за насрочените на 5 октомври избори за народни представители. В града това са две колонни табла в квартал „Сър пазар“ – на ул. „Търговска“ и бул. „България“, четири са местата в централната градска част – колонните табла срещу РУП и пред бл. „Спартак I“ и таблата пред Военния клуб и до хотел „Президиум“, две в квартал „Дикисана“ – таблата на ул. „Дикисанска“ и ул. „Д-р Съйко Съев“, по едно в жилищните комплекси „Червен бряг“ – табла на входа на комплекса, „Здравец“ – до фирма „Денима“, и „Младост“ – до магазин „Славимес“, и по едно в кварталите Вароша – срещу ЦДГ „Мария Сиркова“, Гозница – срещу пощенския клон, и Продимчец – срещу библиотеката. В селата агитационни материали ще се поставят на 34 места.

В заповедта кметът забранява използването на общинския транспорт за предизборна агитация. Забранява още използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред, до края на изборния ден.

По решение на РИК – Ловеч, кметът на общината, кметовете на кметства и кметските наместници и при необходимост със съдействието на органите на МВР могат да премахват или изземат агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на Изборния кодекс. Премахването и изземането на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

В заповедта на кмета се посочва още, че партиите, коалициите и инициативните комитети в срок от седем дни след изборния ден следва да премахнат поставените от тях агитационни материали, при неизпълнение глобата е от 1000 до 5000 лв.

С други две свои заповеди също от вчера кметът на общината определи местата на открито и закрито за провеждане на предизборните прояви. Местата на закрито в града са пет – в клубовете на ул. „Иларион Ловчански“ 3, на ул. „Цачо Шишков“ 52, на ул. „Ст. Караджа“ 25 и в ж. к. „Здравец“, както и зала № 1 в Младежкия дом. 34 са местата в селата, като това са основно местните читалища.

Местата на открито за провеждане на предизборната кампания в Ловеч са шест – площадите „Тодор Кирков“, „Екзарх Йосиф I“, „Г. М. Димитров“ и „Свобода“, както и централният площад в Гозница и площадът пред библиотеката в Продимчец. 34 са местата на открито в населените места, и тук те са площадите в центъра на селата.

Съгласно заповедите на кмета ползването на местата за предизборните прояви на открито и на закрито става след предварително подадено писмено уведомление от организаторите в Центъра за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) в общината, като за информация на гражданите се изготвя график, който се публикува на сайта на общината и се актуализира ежедневно. Заплащането за местата за предизборни прояви на закрито и за ползване на сцената на площад „Тодор Кирков“ става за града в ЦУИГ, а за селата – при секретарите на съответните читалища. На касата в Центъра се заплащат и разходите за електроенергия и други консумативи, ползвани за прояви на открито в Ловеч.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d1%8f%d0%bd%d0%b5-2/

%d блогъра харесват това: