Кметът на Община Ловеч се срещна с посланика на Украйна в България Микола Балтажи

Прочетено683пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 28 септември с извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Микола Балтажи , който бе на посещение в Ловеч. Украинският гост бе придружен от областния управител на Област Ловеч Георги Терзийски, в срещата взе участие и председателят на Общинския съвет в Ловеч Петър Цолов. В близо едночасовия разговор беше разменена актуална информация за двете приятелски страни. Посланик Балтажи изрази задоволство, че България като страна член на ЕС и НАТО спазва стриктно своите задължения относно наложените санкциите спрямо трети страни. Направен беше анализ на взаимните приятелски връзки, каквито съществуват между двете страни, както например между побратимените градове Ловеч и Изяслав.

Кметът Корнелия Маринова припомни за взаимните визити през тази година и какви още срещи предстоят. Обсъдени бяха възможностите за взаимно гостуване на групи от деца, студенти и културни институции. Гостът обърна специално внимание на украинска икона на Светите братя Кирил и Методий, който стои в кабинета на кмета като подарък от кмета на Изяслав.  Посланик Микола Балтажи подари на кмета двуезично издание (на украински и български)  на класическата творба „Кобзар“ от Тарас Шевченко. От своя страна кметът на Ловеч връчи на посланика плакет – кристал с герба на Община Ловеч.

По-късно посланик Микола Балтажи бе на посещение в ловешки промишлени предприятия, придружен от областния управител Георги Терзийски.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d1%81-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb/