Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“

Прочетено3648пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“ за февруари на тема „Стожер на българщината“, провеждан от сайта   http://www.kmeta.bg.
Тя е безапелационен победител в раздела „Общини с население между 20 и 50 хиляди души“ с 46 %. На останалите позиции са кметове на Балчик, Панагюрище, Провадия и Свищов с двойно по-малко гласували.
Корнелия Маринова е бивш директор на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч. Тя оглавяваше Общинския съвет в града, беше и депутат в 42-то Народно събрание и в 43-то Народно събрание, след което спечели изборите за кмет на Ловеч.
По повод класацията за „Стожер на българщината“ сайтът публикува обширно интервю с кмета на Ловеч под заглавие „Културата пази миналото, но работи и за бъдещето на града“. В него Корнелия Маринова изтъква:
„Културната политика е от първостепенно значение за удовлетворяване на определени обществени потребности и за създаване на интерес към живота в града, за мотивиране на хората за включване в тези събития, за привличане на повече гости. Смятам, че чрез реализацията на културната политика ние вървим към успешно развиване на културния туризъм в Ловеч. Сред приоритетите в областта на културата трябва да изтъкнем и подобряване на културната инфраструктура на територията на общината, създаване, обезпечаване и изпълнение на съдържателен културен календар на града на база на установените традиции, но и нови събития, които да са насочени към конкретна аудитория. Събитията трябва да са точно адресирани и да има възможност за избор според възрастта и интересите.“

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd-42/

6 коментара

Skip to comment form

  1. Егати стожерката – ха ,ха,хаааааааааааааа

  2. Хората имат очи да видят и глави да мислят. Не подценявайте чак толкова ловчалии! Стожер била…

  3. „Културата пази миналото, но работи и за бъдещето на града“.
    Така е!
    Като няма кой от кметската администрация да работи за бъдещето на града и хората в общината,оставили са Културата да работи вместо тях!:

  4. Подобни стожери успешно обезлюдяват не само Ловеч, но и страната. Наградата за празнословие и лицемерие е напълно заслужена. Поздравления, госпожо Маринова!

  5. Та значи казваш спечелила евроПейски КОНкурС

%d блогъра харесват това: