Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова ще вземе участие в работата на Европейския комитет на регионите в Брюксел

Прочетено2316пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес, 31.01.2017 г., ще вземе участие в редовна конференция на Европейския комитет на регионите в Брюксел, Белгия. Темата е „Преглед на законодателството за отпадъците – региони и градове за устойчива икономика“.

Целта е да се очертаят очакванията на местните и регионални власти относно преговорите по законодателните предложения за отпадъците, след проведеното гласуване на Комисия по околна среда, изменение на климата и енергетика (ENVE) на 24 януари 2017 г. Ще бъде обсъден и план за действие на Европейската комисия относно отпадъци за производство на енергия и опита на напредналите местни и регионални власти при реализацията на идеите и целите на икономиката за устойчиво развитие. На откриването на сесията ще говори Витолд Степиен (Witold Stepien), първи заместник-председател на Европейския комитет на регионите (КР), Комисия по околна среда, изменение на климата и енергетиката (ENVE), президент на регион Лодз, Полша.

На 1 февруари ще се обсъждат законодателни предложения за ново решение в земеползването и горското стопанство. Предвидена е и кръгла маса „Пакет от мерки за зимата“ на Европейската комисия, отнасящ се до енергийния съюз, както и космическата стратегия на Европа. Кметът на Ловеч се прибира от белгийската столица на 1 февруари вечерта.

Следващата седмица Корнелия Маринова ще вземе участие в 121-вата пленарна сесия на Европейския комитет на регионите, която е на 8 и 9 февруари (сряда и четвъртък) т. г. в Брюксел. В сряда преди сесията г-жа Маринова ще се включи в срещата на групата на Европейската народна партия (ЕНП), чийто член е ГЕРБ.

Комитетът на регионите е консултативен орган, представляващ местните и регионалните власти в ЕС. Ролята му е да представя техните гледни точки относно еврозаконодателството. Състои се от 344 членове и още толкова заместник-членове от всичките държави в ЕС. Освен кметът на Ловеч, кметовете на Сливен, Попово и Горна Оряховица също са делегати на Националното сдружение на общините в Република България в Комитета на регионите на ЕС.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd-39/

7 коментара

Skip to comment form

  1. Хвала за инициативата, ама проблема с мръсният въздух през зимата в Ловеч е много много наболял, но не, за него и дума няма…защо ли?

  2. Хубаво е , че в Ловеч вече няма безработица и хората живеят добре !

    1. Вялмаш ли си или се шегуваш?!

    2. А и местните данъци намаляха.

  3. Без мъдрата ни Кметица Корнелия Маринова този форум няма да бъде достоен и с видими резултати!

  4. Що се не обади на Радев, да я вземе на Спартана?

%d блогъра харесват това: