Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова покани представители на протестиращите работници от фирмата „Спарки Елтос“ АД и се срещна с тях

Прочетено2724пъти

sparkiprotest610161Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова покани представители на протестиращите работници от фирмата „Спарки Елтос“ АД, като шестима от тях бяха приети в кметския кабинет в сряда. Както е известно, работниците предприеха протестни акции поради забавяне на заплатите им.

Протестиращите поискаха общината на инициира законодателни  промени, които да инкриминират неплащането на осигуровки и заплати. В разговора стана ясно, че в завода няма профсъюзни организации, съответно колективен трудов договор и работниците са без защита. Освен това от 5 октомври до 14 октомври т.г. те са в престой, като се очаква до тогава да бъде отпуснат необходимия заем от банка и да се възобнови производството.

Кметът Корнелия Маринова обърна внимание, че  Община Ловеч не е страна по този конфликт, който е от частно правен характер между работодатели и работници.

Корнелия Маринова обеща да поддържа връзка със собствениците на фирмата в посока заводът да започне работа, тъй като никой кмет няма интерес да се „произвеждат“ безработни. Кметът подчерта още, че по-важно е да има резултат от нейните разговори със съответните фактори, отколкото публичните изявления. Ангажира се и да помогне за среща на работниците с народните представители от нашия регион по повод исканите промени в трудовото законодателство.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd-37/

3 коментара

  1. Все едно да се оплачат на арменския поп!
    Кво може да им помогне кмет в тоя случаи?!

  2. Тия прости ли са или просто, се считат за роби на евроГейския съюз. За какви промени протестират след като никой няма право да им забавя заплатите и то според сегашното ни законодателство. Ама то си е нормално след като на никого не му се налага да чете КТ включително и на евроГейските комисионери които следят тука дали ни се спазват правата гарантирани от ЕКПЧ. Ама то и да следят все тази де щото никъде в тази конвеция не ти се гарантира правото да си получиш заплатата.

  3. „Кметът подчерта още, че по-важно е да има резултат от нейните разговори със съответните фактори, отколкото публичните изявления.“
    Ами тогава да разговаря със „съответните фактори“,съставили и публикували в Държавен вестник Постановлението на МС и приетата с него Наредба за интегриране на мигранти в общините в България,вместо да прави ИЗЯВЛЕНИЯ по повод искането на група съветници за извънредна сесия на общинския съвет по проблемите с т.н.брадати бежанци и изясняване поведението на Кмета в изпълнение или неизпълнение на тези правителствени приумици!