Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова с поздрав за Международния ден на музеите

Прочетено1275пъти

muzeivlevski302142Поздравителен адрес до Регионалния исторически музей изпрати днес кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова по повод  Международния ден на музеите, който се отбелязва на 18 май. В обръщението към Капка Кузманова, директор на РИМ, се казва:

„Денят се провежда под мотото „Музеи и културни пейзажи“. Това ни напомня истината, че пейзажът се определя от заобикалящата го среда, в която живеем и работим. А  самите музеи са важно средство за културен обмен и историческа памет, за обогатяване на националните традиции, ориентир за разбирателство, сътрудничество и мир между народите.

Нашите музейни труженици имат свой принос в осмислянето на културното наследство, на героичното ни минало. С изяви като кръглата маса по повод 140 години от Априлското въстание Вие за пореден път показахте капацитет, научен потенциал и впечатляващ хоризонт на търсения“.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd-31/

1 коментар

  1. Каква е тази болест на политиците,че да разбират някои азбучни истини,едва тогава,когато съдбата ги постави на пост,който им определя отговорности за определени обстоятелства или обекти?Визирам точно РИМ/Регионалния исторически музей/.Когато преди години, поради рухването на покрива на сградата до „Старата банка“срещу Драматичния театър, имущество и музейни работници,ползващи помещения под този покрив,се преместиха чрезвичайно в помещение на Младежки дом,защото нямаше друго подходящо,вместо загриженост за музейните работници и експонати г-жа Маринова/тогава председател на ОС Ловеч/отправи обвинения към тях за самоуправство и към тогавашния кмет,Казанджиев,че е допуснал това пренасяне в Младежки дом.

%d блогъра харесват това: