февр. 19 2013

Кметът на Ниш и председателят на градския съвет пристигат на посещение в Ловеч

Прочетено873пъти

obshtina301111Кметът на сръбския град Ниш Зоран Перишич и председателят на градския съвет там Миле Илич пристигат в края на седмицата в Ловеч, съобщи вчера Минчо Казанджиев. Те ще бъдат придружени и от други членове на градската управа. Гостите ще бъдат в Ловеч на 21 и 22 февруари и идват по покана на кмета на общината Минчо Казанджиев и на председателя на общинския съвет Корнелия Маринова. Контактите с местната власт в сръбския град са установени със съдействието на Небойша Иванов, представител на българската общност в Цариброд.

Делегацията от Ниш идва в Ловеч за подготовка на реализирането на Програмата „Дни на Ловеч в Сърбия“. Тук кметът Перишич и колегите му ще разговарят с Казанджиев и Маринова, ще се срещнат с председателите на Стопанската камара и Съвета по туризъм в Ловеч, с директорите на Регионалния исторически музей и Художествената галерия, с председателя на Дружеството на художниците в Ловеч. Гостите ще се запознаят с културно-историческите забележителности на Ловеч.

Дните на Ловеч в Сърбия ще се проведат от 27 до 29 март в Ниш. На посещение там ще заминат кметът на общината и председателят на общинския съвет, придружени от представители на бизнеса и на културните институции в Ловеч. В Ниш ловчалии ще проведат срещи с кмета и председателя на градския съвет, с областния управител и с туроператори от региона. В Културния център в града ще бъде представена мултимедийна презентация на Ловеч, ще бъде подредена изложба, разказваща за Ловеч, ще има щанд с български храни и вина. Идеята е община Ловеч да бъде представена като атрактивна и конкурентна туристическа дестинация, да бъдат показани бизнес възможностите на Ловеч и неговия потенциал, както и културно-историческото ни наследство.

В дейностите по Програмата „Дни на Ловеч в Сърбия“ занапред се предвижда още разпространение на рекламни диплянки и имидж флайери в Сърбия, публикации на рекламни текстове в регионалните вестници там и в рекламните блокове на местното радио и телевизия, провеждане на инфо тур за Ловеч за представители на туроператори и медии от Ниш и региона, изработка на видеоклип за Ловеч и излъчването му по най-гледания телевизионен канал „Белами“, разполагане на рекламни билбордове на Ловеч в страната.

За успешната реализация на проекта ще бъдат създадени работни структури в Сърбия и в Ловеч. С постигане на целите от Програмата ще се даде възможност за значително увеличаване броя на сръбските туристи в Ловеч, за установяване на контакти между бизнес структури в Ловеч и Ниш, както и за партниране с община от региона на Ниш.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b8%d1%88-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d1%81/

Коментари

  1. Polya Vasileva каза:

    Не били следвало …, ако ще се срещат с туроператори, да са придружени от такива…, а ако се срещат с бизнесмени … да бъдат придружени от такива…

    Нещо не ми се връзват нещата … от кого ще са придружени … и с кого ще се срещат???

%d блогъра харесват това: