Кметът на Ловеч ще вземе участие в 128-та пленарна сесия на Комитета на регионите на ЕС в Брюксел

Прочетено1431пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова ще вземе участие  в 128-та пленарна сесия на Комитета на регионите на ЕС, която се провежда на  22 и 23 март 2018 г. в Брюксел.

Тогава е предвидено официално подписване на Декларация за присъединяване към Кохезионния алианс. Официалната церемония по подписването е предвидена за 22 март от 19.30 часа в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Политиката на сближаване е основната европейска инвестиционна политика за постигане на целта за икономическо, социално и териториално сближаване, залегнала в договора за ЕС. Така политиката на сближаване носи ясна добавена стойност, създавайки работни места, осигурявайки устойчив растеж и модерна инфраструктура, преодолявайки структурните пречки, укрепвайки човешкия капитал и подобрявайки качеството на живот. Тя дава възможност и за сътрудничество между регионите, градовете и общините от различните държави членки, както и сътрудничество с частния сектор, институциите на знанието и социалните партньори на регионално равнище.

Кохезионният  алианс  работи за постигане на силна политика за насърчаване на икономическото, социалното и териториалното сближаване в Европейския съюз след 2020 г. Затова се обявяваме в подкрепа на следните принципи и призоваваме представителите на всички институции на европейско, национално, регионално или местно равнище, гражданското общество и предприятията да направят същото през идните месеци.

Относно запитването на Българското Председателството за Западните Балкани и политиката на сближаване, по време на сесията ще бъдат разгледани и предложени за приемане следните две становища на тема:

Разширяване: включване на местните и регионалните власти от Западните Балкани в инициативите на ЕС за макрорегионално, трансгранично и транснационално сътрудничество.

Цената и рискът от липсата на сближаване: стратегическата стойност на политиката на сближаване за изпълнението на целите на Договора и справянето с новите предизвикателства пред европейските региони.

Пленарната сесия на комитета на регионите  предвижда още Дебат относно интеграцията на мигрантите и социалното сближаване, Средносрочен преглед на изпълнението на Европейската програма за миграцията и други.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%89%d0%b5-%d0%b2%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%b5-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%b2-128-%d1%82%d0%b0-%d0%bf/

7 коментара

Skip to comment form

  1. Дано падне самолета

    1. еее,кво са виновни другите хора!!!!

    2. Защо е тази злоба ? Млади хора сте ,променете се ….

  2. Не достига алкохола тука.

  3. Ясно защо евентуално няма да вземе мерки за нормална пътна обстановка.

  4. Да не се връща

  5. Eeeiiii tazi samo moje da razro6ava ni6yo ne pravi za hubaviq grat tq mu eba maikata

%d блогъра харесват това: