Кметът на Ловеч се срещна извънредно с медици от болницата в града заради неизплатените им заплати

Прочетено2661пъти

Даниела Балабанова, БТА

Медици от МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч се срещнаха с кмета на общината Корнелия Маринова, за да изразят недоволството си, че от три месеца не са получавали заплати.
Преди това медицински сестри и санитари заявиха пред медиите, че очакват съдействие, защото всеки ден напускат хора и от май не са получавали заплати. „Вече не издържаме. Предния път пак четири месеца не бяхме получавали. Ние искаме да я има болницата, макар че не останаха хора в работоспособна възраст. Може би това искат – да напуснат всички и да фалира болницата. Явно това е политика. В болницата има пациенти, които ги лекуваме с неимоверни усилия“, казаха събралите се пред сградата на Общината в Ловеч медици от почти всички отделения на болницата.
Кметът прие трима техни представители, които след срещата казаха, че са удовлетворени и се надяват проблемът със забавените заплати да бъде решен.
Пред журналисти Маринова поясни, че работещите в болницата са наясно, че не Общината е тази която може да осигури техните работни заплати. Според нея прокуристът е обещал до края на месеца персоналът да получи по една заплата.
Маринова посочи, че е необходимо да се организира среща при областния управител на всички общини акционери, на която да се прецизира как всеки един ще помогне за стабилизиране на болницата.
За 26 септември е насрочено общо събрание на акционерите, в чиито дневен ред е заложена и точка за избор на нов съвет на директорите.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d1%81/

8 коментара

Skip to comment form

  1. Ми да правят още плочките на центъра с парите които взеха за проекта на зоопарка и как няма да има с месеци

  2. Лъжи и пак лъжи ,всеки си прехвърля топката.А пациентите и персонала страда

  3. ma mnogo vesela taz jena be

  4. Намерили при кого да отидат-ха ха ха

  5. Отива си градът къде го има това със заплатите нито в бананова държава

  6. Дреме и на нея за хората от града. Тя си взема заплатата редовно, защо да не е весела

  7. golemi boklutzi,l na nikoy ne tarsyat otgovornost , e..h ti darjavata

  8. А бре как може за психиатрията да има пари а за болницата да няма при положение, че психиатрите ти коригират здравето обикновено към влошаване дори и чрез принудително лечение? За справка търси на гуги „Болен съм от липса на приятелка“ С баяне ли трябва да започнем да си ремонтираме анатомията?

%d блогъра харесват това: