Кметът на Ловеч посрещна френския посланик Н. Пр. Ерик Льобедел

Прочетено2217пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна с хляб и сол посланика на Франция Н. Пр. Ерик Льобедел, който е на визита в Ловеч на 26 март, понеделник. Посланикът е придружен от съпругата си г-жа Брижит Льобедел. Гостите бяха посрещнати от кмета на Общината, от председателя на Общинския съвет Петър Цолов и от заместник-кмета Венцислав Христов.

В непринуден разговор на френски език кметът Корнелия Маринова запозна гостите с най-важните моменти от историческото минало на Ловеч и неговите видни личности, както и със съвременната икономическа визитка на града.  Корнелия Маринова акцентува върху френско-българското дружество „Бонмикс“ и производителите в село Йоглав, които изнасят патешки дроб (foie gras) за Франция. Не бяха подминати и днешните проблеми, като демографската криза и необходимостта от обновяване на инфраструктурата. От своя страна френският посланик обърна внимание на предстоящата инициатива на посолството на Франция в България „Екообщина“ – трето издание. То ще се проведе от април до юни 2018 г.

В разговора взе участие и областният управител на област Ловеч Георги Терзийски, който подчерта, че в областта има няколко производства на световно ниво, каквито са „Титан Цимент Златна Панега“ АД и „Уолтопия“ АД.

След това посланикът имаше среща с френскоезичните ученици от Профилирана езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи” – Ловеч. Учениците поздравиха гостите с кратка театрална постановка на френски, а Яна Димитрова от 11 клас  изпълни песента „Искам“ на френската певица Изабел Жефроа (Zaz). В разговор с учениците посланикът разказа, че говори още английски,немски, финландски, турски и руски. На български език той призна още, че знае да чете и да разбира българския език и може би скоро ще го говори свободно. Признанието беше посрещнато с ръкопляскания.
В следобедните часове гостите разгледаха част от културните и исторически обекти в Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d1%81/

7 коментара

Skip to comment form

 1. По френски, с хляб и сол, трогателно.
  Маринова може да разчита на същото трогателно изпращане. За Сливен, не за Франция.

 2. Начи веднъж пича с лалетата пуска нервен изблик, в който плюе по бившата си шефка г-жа Маринова, и веднъж пуска ПиАр статийка в неин стил(или знаем на кого).

  Явно ги редува. Раздвоих се.

 3. Идеално!Дано не е попитал,кога са ни бомбардирали?

 4. Явно има защо да го посреща така! Тя си знае…. и половината град

 5. “ Съвременна икономическа визитка“…( на града), какво ли се съдържа в нея ….чудя се?

 6. Как така тая жена един път излезе от корубата си и се показа

 7. Като е видял тия руини по главната улица какво ли си е помислил човека.

%d блогъра харесват това: