Кметът на Ловеч откри среща по повод старта на програма от Норвежкия финансов механизъм

Прочетено1137пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова откри на 19 юни в хотел „Ловеч“ информационна среща по повод старта на програма „Развитие на бизнеса, иновациите и подкрепа на малки и средни предприятия (МСП)“, част от Норвежкия финансов механизъм 2014 -2021.

„Вярвам, че това събитие е особено полезно за нас, защото черпим информация от първоизточника. Горещо приветстваме новите параметри на Норвежкия финансов механизъм до 2021 г., размерът на средствата е 28.5 млн. евро“, посочи в приветствието си кметът на Ловеч.

Срещата, организирана от държавната агенция „Иновация Норвегия“, събра кметове на общини от Северна и Централна България, предприемачи и представители на неправителствени организации.

Насоки за това как се кандидатства по Норвежкия финансов механизъм направи Венцеслава Янчовска – почетен консул на Кралство Норвегия в България и ръководител на Управляващия орган на програмата. Венцеслава Янчовска подробно представи новите параметри на програмата с помощта на мултимедия. Присъстващите зададоха въпроси, на които бе подробно отговорено. Стана ясно, че програмата не ползва консултанти и всеки който се представя за такъв, е самозван, каза Янчовска.

Норвегия не е член на ЕС, но участва в т.нар. Европейско икономическо пространство и норвежкият механизъм е 100% държавно финансиран, припомни Венцеслава Янчовска. Първата покана за набиране на проектни предложения вече е открита. Кандидатстването е само онлайн на сайта на програмата, работният език е английски. Виж тук:

https://www.innovasjonnorge.no/BgBusiness.

 

Интересът към форума в Ловеч бе изключително голям. Припомняме, че по предишната програма бенефициент беше Асоциация „Деветашко плато“, в която влизат девет села от общините Ловеч, Летница и Севлиево.

Срещата бе организирана със съдействието на Община Ловеч. Само за месец време това е втора среща, която се организира в Ловеч в помощ на малките и средните предприятия.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%bf%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b4-%d1%81%d1%82/

1 коментар

  1. Каца с меда е отново оълна!

%d блогъра харесват това: