Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с работна среща с инвеститорите от германската фирма VOSS Automotive

Прочетено6616пъти

Чувствайте се като у дома си – така кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна на 6 август 2018 г. в кабинета си представителите на германската фирма VOSS Automotive. От две седмици се знае, че фирмата ще инвестира в ловешкото село Баховица.

С вас нашето VOSS-семейство вече ще има 6 000 служители и за нас е удоволствие да работим заедно, подчертаха гостите.

На практика това е втора среща на ръководството на общината с немските инвеститори след опознавателната визита през март т.г. Този път в Ловеч пристигнаха  Кай-Уве Ото, директор човешки ресурси и организация, и Роланд Вайс, директор производство. Те бяха придружени от Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции, и Стойчо Стойчев от дирекция „Маркетинг и инвестиционно обслужване“ към същата агенция. От страна на домакините  в разговорите участваха председателят на Общинския съвет Петър Цолов и заместник-кметовете Даниел Колев и  Венцислав Христов.

Гостите разказаха, че са основали ново предприятие за Ловеч и са наели производствена площ в завода в Баховица. От септември до януари ще се правят архитектурни промени в халето, след това ще се инсталират нови машини на стойност 7 млн. евро, което ще продължи около два месеца.

От шест седмици се провежда интервюта за персонал, като от следващата седмица първият тим от служители ще замине на обучение в Германия.

През май следващата година производството ще започне, като постепенно ще се разширява.  Пълният капацитет на завода ще се развие през 2020 г., като тогава 200 служители ще са инженерите и специалистите, а 800 ще са заети в самото производство.

VOSS е  фирма, която създава работа и за други фирми от региона, подчертаха гостите.

За нас VOSS Automotive е стратегически инвеститор за региона и  ще положи основите и за други инвестиционни планове, каза Стамен Янев, директор на Българската агенция за инвестиции. Затова ще продължим нашата усилена работа за този регион и ще създадем една добра история, която може да се разказва за нашата страна, допълни Стамен Янев.

Ще бъдем оперативни като администрация и ще помогнем за съкращаване на времето за преорганизацията на производството , като общината ще съдейства за бързо административно обслужване, подчерта кметът Корнелия Маринова.  Обсъдени бяха транспортните връзки между град Ловеч и Баховица и как могат да се оптимизира, тъй като това са външни доставчици на услугата.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81-%d1%80%d0%b0/

6 коментара

Skip to comment form

  1. Кукувица. Пак снесе в чуждо гнездо…

  2. Чувствайте се като Валентин Узунов, толкова У ДОМА, колкото той се чувства 🙂

  3. Какви коли сигурно ще преперят парсата като предните грейт какво беше там онуй…разходете се из центъра просто ще ви стане ясно кое как се прави…колко квалифицирани кадри между 30 и 40 има в Ловеч за подобна дейност незнам мина на хората живота, избори лъжи и постове ама яко….тия са като онея…има шибана приемственост и няма отърсване от червените вратовръзки…така им ходят

    1. И бабака нее като червен бряг все още,така вижда се другарите как се гледат

  4. Е то не меха 1000…2000….сега 6000..А бе Г-жо къде ги в моя подчертавам Моя град толкова от 21 …25 раротници за тия ..?годиншни де То що не викате децата си дето учат и ручат у европата А….Далеко си даскале от дневнико?

  5. Хем искате ниска безработица ,хем доходите да растят ,а мрънкате срещу нови предприятия.