Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова със своя заповед от 28.12.2017 г. забранява употребата на пиротехнически изделия във връзка с предстоящите новогодишни празници. Забранява се използването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите.

Контролът по изпълнение се възлага на началника на РУ „Полиция“ – Ловеч и началника на отдел „Контрол и сигурност“ при Община Ловеч, на кметове и кметски наместници в общината.

Заповедта е на основание чл. 44, ал.1, т.1, т.4 и ал. 2 от ЗМСМА, във връща с чл. 8, ал 1, и ал. 2, чл. 60 от Закона за оръжията, боеприпасите и взривните вещества.

Община Ловеч пресцентър

44 коментара

  1. Че кметът да не е началник на началника на полицията, та ще му вменява такива отговорности и задължения!???? Хаха, тоя закон го искаше Слави, както е в много страни, но…ядец

  2. То и аз така си мислех че като издадеш заповед някой ще я спази хахаха .
    Що не издадеш заповед да се позасилят малко след нова година и да оправят следвоенното положение в центъра

  3. Целият ни град цъфнал та вързал та опряхме до забрана на пиротехническите средства

  4. Че то това някаква новост ли е? Всяка година се издава подобно нещо и накрая стават яко взривове и се чудиш дали войната не е стигнала до теб. 😀

  5. НА ВСИЧКИ ВЕЧЕ Е ЯСНО ЧЕ ГРАД ЛОВЕЧ ИМА НУЖДА ОТ ЕНЕРГИЧЕН МЛАД ЧОВЕК ЗА ГРАДОНАЧАЛНИК С ЕКИП ОТ МЛАДИ ЗНАЕЩИ , МОЖЕЩИ И СЪС СВЕЖИ ИДЕИ ХОРА , А НЕ СЪС ГЛУХИ И СЛЕПИ ХОРА В БУДНА КОМА , КОИТО НЕ ЗНАЯТ КЪДЕ СЕ НАМИРАТ И ЗА КАКВО СА ТАМ !!!

  6. Корнелиооооо ако ти опъна един шамар зад врата ……..

  7. Тъпа Овца е Кметицата!!! Чула,че Тиквата Бойко издава заповед и тя след него. Къде сте празнуваш ма??? Във мазата ли ма??? Ти деца имаш ли ма??? Внуци имаш ли??? На какво сте се радват??? Налей си една ракия и се тропясай Мършо

  8. Жалко че няма да съм си в Ловеч на Нова градина та да видим пък кой ще ме спре да не пуцам Кметицеее кметице измисли нещо умно за празника а не ръси глупости. Искарай бъчви с вино от винпрома. Кебапи и шишчета от Бониоборт и Славимес да се печат по главната.Хора и ръченици да свири градския оркестър. Сабери и сплоти града с веселие а не слагай немислими и неиспълними забрани. За да си кмет на този град направи така че Ловчанлий да те заобичат а не се излагай с тъпи заповеди.

  9. Питам кога кмета ще оправи улиците на града,защото такава разруха никога не е имало в Ловеч.Ако прогони и останалите в града жители кой ще и плаща данъците?Напълно безотговорен опит за управление от т.нар.Кмет и глупави забрани,с които отчита някаква дейност !¡!!!

  10. До днес разрешено ли е било “използването на взривни вещества, стрелба с огнестрелно оръжие, въздушни пушки и други действия, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота и здравето на гражданите” в град Ловеч?

  11. На вниманието на Уважаемата госпожа Кметица! Г-жо КметИЦА, нищо не виждам за употребата на алкохол, свинско и други вредни за здравето съставки! Моля да се самосезирате ”о време„! С Уважение полу бивша гражданка на ЛовечЪ

  12. От другата година е забранено и дишането на обществени места! И поздрав с песента – Ти неможеш да ме спреш!

Comments are closed.