Кметът на Ловеч кани общинските съветници да обсъдят бъдещата правна форма на две общински фирми

Прочетено1286пъти

Кметът на Община Ловеч кани на консултативна среща при него на 30 август (сряда) от 17.30 часа общинските съветници от всички политически сили, представени в Общински съвет Ловеч. Въпросът, който ще се обсъжда, е определяне на бъдещата правна форма на съществуване, респ. формата на управление, на търговските дружества, в които Община Ловеч е едноличен собственик на капитала.

Както е известно, това са „ЕКО“ ЕАД и „Общински пазари“ ЕАД. Този тема бе обсъждана в няколко последователни заседания на Общинския съвет, като въпросът за персоналния състав на управлението на тези дружества бе предмет дори на извънредно заседание на Общинския съвет. В резултат разглеждането бе отложено до приемане на правния статут, в който тези дружества ще продължат да съществуват.

Кметът на Община Ловеч счита, че най-правилното решение може да се стане след провеждане на консултации с общинските съветници, в чиято компетентност е окончателното произнасяне по темата, тъй като те представляват всички политически партии, намерили място в съвета.

Успешното развитие на дружествата може да се случи само на базата на постигнат широк консенсус, като бъдат преодолени всички тяснопартийни и  личностни пристрастия и се даде приоритет на интересите на гражданите, счита кметът на Ловеч.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%81%d1%8a%d0%b2%d0%b5%d1%82/

2 коментара

  1. Е, как може да се облече така цветно като клоун…Все пак е кмет..етикетът изисква стил….Село..селооо…

  2. Айдеееее…. Значи викаш тези фирми не трябва да се у правляват от кадърни началници а от партийци. Бравус!

%d блогъра харесват това: