Кметът на Ловеч влиза в състава на Националния съвет по нематериално културно наследство

Прочетено1252пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова влиза в състава на Националния съвет по нематериално културно наследство. Това става ясно от получената на 28.09.2018 г. заповед на министъра на култура на Боил Банов в Община Ловеч.

В състава на Националния съвет влизат 15 души, между които са проф. Мила Сантова, доц. д-р Анна Щърбанова, директорът на РИМ – Русе, Николай Ненов, Ирена Тодорова от ЮНЕСКО и други. Председател е Амелия Гешева – заместник-министър на културата.

Националният съвет по нематериално културно наследство e постоянно действащ орган към министъра на културата с експертно-консултативни функции. Съветът осъществява своята дейност в съответствие с разпоредбите на Закона за културното наследство и Конвенцията за опазване на нематериалното културно наследство на ЮНЕСКО.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b2%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d1%8a%d1%81%d1%82%d0%b0%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8/

4 коментара

Skip to comment form

 1. Кметът се е наредил сред професори и доценти, но няма шанс да поумнее.

  1. (Y)!!

 2. Това е поредното управленско недоразумение и доказателство за неумението и нежеланието да се работи адекватно за просперитета на културата в България.
  Какви са професионалните знания и експертно-консултативният потенциал на Корнелия Маринова, която има само тапия по биология, в етнологията и фолклористиката/ това е всъщност т.нар. нематериално културно наследство/??
  Вероятно е предложена и избрана заради впечатляващия й опит с тостове, байраци, с наивистични и неканонични икони и кръшни ситни хорца по села и паланки- на сборове, софри и седенки, отразени напоително със снимков материал в дебелото й портфолио?!
  Мигар няма в Ловеч доказан професионалист в музейното или читалищното дело, който с вещина и достойно да представи общината ни в този Национален съвет по нематериално културно наследство?
  Аз на прима виста се сещам поне за 3-4 -ма такива наши съграждани.
  Срам и позор за целия слугинаж в ПресЦецъра на Общината, който е бил доброволно въвлечен в тая плитка интрига за безполезното и напълно безсмислено членство на Корнелия Маринова във въпросния Съвет! Поредната проформа и симулация на управление, уви…

  1. Биология+културно-историческо наследство … И прословутото членство на ловешкия кмет биолог в Съвета по нематериално културно наследство трябва да влезе в учебника за 1-ви клас- като доказателство за безпрецедентна житейска материална отвсякъде симбиоза

%d блогъра харесват това: