Кметът Корнелия Маринова участва в среща с търговска делегация от Иран

Прочетено1167пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова днес взе участие по покана на Областния управител Георги Терзийски в работна среща с гостуваща в Ловеч търговска делегация от Ислямска република Иран.

Групата от 16 представители се води от аятолах Ахмади (Ahmadi), председател на Управителния съвет на корпорацията „Ташгаз“ и вицепрезидент на Търговска камара на индустриалните мини и селското стопанство.

Бизнес делегацията е в България  в периода 20 -27 октомври, като в маршрута й влизат градове София и Варна. Преди Ловеч гостите бяха на посещение в Троян, като са разгледали промишлени предприятия.

Областният управител Георги Терзийски приветства гостите, като представи присъстващите представители на бизнеса. От българска страна присъстваха Павлина Симеонова от Българска стопанска камара – Ловеч, и Татяна Тодорова, Търговско промишлена и земеделска палата – Ловеч, производители на млечни продукти и метални конструкции. Георги Терзийски благодари на гостите, че са проявили интерес към промишлеността на област Ловеч.

Кратка презентация представи промишлената карта и  възможностите за бизнес контакти в област Ловеч.

„Възможностите са развитие пред община Ловеч са изключително големи, колкото повече са контактите между двете страни, толкова в по-голяма степен са възможностите. Ние се развиваме демократично и възходящо и в този смисъл перспективите са взаимно сътрудничество са оптимистични“, каза кметът Корнелия Маринова.

Иранските бизнесмени проявиха интерес към условията, при които могат да се сключат търговски спогодби с български партньори.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0-%d0%b2-%d1%81%d1%80/