Кметът Корнелия Маринова: Търсим законови възможности за прекратяване на обществената поръчка за външно хранене

Прочетено3079пъти

pressonf2511161Търсим законови възможности за прекратяване на обществената поръчка за външно хранене, съобщи днес на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Ето какво още каза Корнелия Маринова:

„Като общинска власт от няколко месеца сме подложени на натиск от различни знайни и незнайни организации, както и от някои политическа лица, по проблема за начина храненето на децата в детските градини. Без да се поддаваме на манипулации и страхове, ние вземаме под внимание мнението на родителите от срещите и писмата до кмета. Родителите заявиха, че вярват в общината, но не вярват във външна фирма за хранене.  Така че още при първото заявено желание от страна на родителите, аз ги приех и говорих с тях. Подчертавам, че става дума за партниране, за диалог с реално заинтересуваните лица.

По моя инициатива проведох срещи с част от родителите и те изразиха реален страх. Няма как да не отчитам това, както и тяхното доверие към институцията. Затова взех решение за прекратяване на обществената поръчка. Проведох и разговор с директорите на детските градини.  Те продължават да смятат, че нашият вариант е най-добрият. Затова най-вероятно в бъдеще вместо да модернизираме старите кухни в детските градини, което е скъпо и непосилно, ще вървим към организирано хранене от страна на Община Ловеч, а не от външна кухня.

Предстои ни работа в тази посока. Винаги съм вярвала, че всички въпроси могат да бъдат решени бързо и добре, ако решението се търси чрез  диалог. Фактът, че решението не състоя по-рано, е, че то бе търсено чрез инспирирани отвън мнения, а не между реално заинтересованите страни.“

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d1%8a%d1%80%d1%81%d0%b8%d0%bc-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be/

4 коментара

Skip to comment form

 1. Ало,Кметицата!Че кой ви натресе кетъринга за децата ни?Да не бяха марсианците?!Не бяхте ли вие с Прецидател Цолов и послушковците – общински съветници – ГЕРБ,Реформатори и групичката „Бъдеще за Ловеч“?!Егати бъдещето!
  И какви са тия кьорфишеци,които хвърляш с“инспирираните отвън мнения“!С Прецидател Цолов,що не вземете да ни обясните кои са „реално заинтересованите страни“?Щото разбирането ви за тия страни е много мъгляво,като всичко останало!Не са ли от едната страна РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦАТА,които Прецидателят Цолов кръсти“НЕЛЕГИТИМНИ“!?И така останахте само вие в Общината легитимните.
  А сега,като видяхте дебелия – „Ще търсим възможност за прекратяване на поръчката за кетъринга!“
  Ами търсете я тая ВЪЗМОЖНОСТ!Ама побързайте,че вижте какво става в Хасково!Център от „затворен тип“,ама без огради!?Сега щели да ги правят за дни.“Оставката“ така разпоредил!Да се намери ВЪЗМОЖНОСТ за бързо изграждане!
  „След дъжд качулка!“

 2. едно време във всяко детско заведение ,ясли,градини ,имаше кухни…….а сега има знайни и не знайни……………воини на кметицата

 3. След това не добре обмислено решение за храната за децата в градините това е добра новина
  Децата вече са толкова малко и трябва да ги пазим да са здрави и добре нахранени добре възпитавани

 4. Първата година на новия кмет се оказа ялова.

%d блогъра харесват това: