Кметът Корнелия Маринова се срещна с консула на Русия в Русе Андрей Громов

Прочетено2096пъти

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се срещна на 4 май с консула на Русия в Русе Андрей Громов. Гостът бе в Ловеч по повод среща с ученици, на които се презентирана програма на безплатно образование в Русия.

Андрей Громов изрази задоволство от променящия се облик на града в резултат на новото строителство. Кметът Корнелия Маринова запозна госта с възможностите на общината в областта на икономиката и туризъм, с предстоящите празници и чествания. В срещата взе участие и директорът на Руския културно-информационен център и културен аташе на Русия в България Павел Журавльов. От страна на домакините в срещата взеха участие председателят на ОбС в Ловеч Петър Цолов, зам.- кметовете Цветан Георгиев и Венцислав Христов, както и Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието.

По-късно в салона на СУ „Свети Климент Охридски“ пред ученици от 11 и 12 клас от седем ловешки училища бе представена образователната програма на правителството на Руската федерация за обучение на български ученици в Русия. Проектът предвижда изцяло безплатно образование, без ангажименти от страна на студентите, на основата на приятелски взаимоотношения между двете страни.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d1%80%d0%b5%d1%89%d0%bd%d0%b0-%d1%81-%d0%ba/

3 коментара

 1. Хаха, кой ще иде да учи в тая кочина пРоссия???

  1. Бих отишла с най-голямо удоволствие, защото имам незаличими спомени от тази страна, но вече е безвъзвратно късно за мен, уви… Ето как изглежда „кочината“ отвисоко . За тебе обаче със сигурност е такава, каквото е гроздето за лисицата

  2. Също бих отишъл. Но предпочитам тайгата и Сибир.
   Лошото е че са страшно недостъпни…
   Не е като в уредения свят – сега купувам билета и след няколко дни съм там.
   Корумпирана кочина са я направили управниците и в момента. Лошото е че заразяват и нас…

%d блогъра харесват това: