Кметът Корнелия Маринова поздрави участниците във „Фолклорна палитра” по проект „Твоят час”

Прочетено2198пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  поздрави многобройните участници във „Фолклорна палитра”, които представят резултати по проект „Твоят час” в областта.

„За вас, децата, „Твоят час“  трябва да звучи като „Моят час“, в който се чувствате на най-добре, с най-хубавата песен, с най-хубав танц и с най-слънчевата рисунка. Сега това е вашата сцена! На добър час!“, каза в поздравлението си кметът на Ловеч.

В началото на програмата бе представена кратка презентация за Ловеч, след което началникът на РУО – Ловеч Еленко Начев връчи грамоти на всички ръководители на групите за извънкласните дейности по проекта от 29 училища в областта. Тържеството имаше гости от столицата, тук бе и заместник-областният управител на област Ловеч  Румен Ралчев.

Освен сценични изяви, участниците бяха направили и изложба с изработени от тях произведения, рисунки, кукли и други изделия. Цял следобед детски смях и глъч огласяше салона на Ловчанско читалище „Наука –1870“, както и площада пред него.

Проектът „Развитие на способностите на учениците и повишаване мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности («Твоят час») – фаза І“ е по Оперативна програма «Наука и образование за интелигентен растеж 2014 – 2020».

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b8-%d1%83%d1%87/

1 коментар

  1. Наистина се получи един много хубав празник на детското творчество. Но остана и един леко горчив привкус. Оказа се, че децата, които пеят и танцуват имат право да бъдат наградени с грамоти, а тези, които рисуват – не. Как ли ще се чувстват след празниците децата от един и същи клас, участвали с различни изяви във „Фолклорна палитра“? Дали едното изкуство е по-важно и трудно от другото? Дали едното изисква много повече усилия от другото? Дали единият талант е много по-ценен от другия? Все въпроси, на които не успях да открия отговорите.

%d блогъра харесват това: