Кметът Корнелия Маринова даде пълната си подкрепа на гостуващия „София Филм Фест” в Ловеч

Прочетено1609пъти

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова даде снощи пълната си подкрепа на гостуващата инициатива  „София Филм Фест” в града (28 април – 4 май), като връчи почетни плакети на директора на СФФ и продуцент  Стефан Китанов (плакет с кристал и герба на общината) и на Цветомир Матев от кино „Космос“ (плакет „С най-добри пожелания“). Идеята на общинското ръководство е фестивалът да стане част от културния календар на Община Ловеч. В залата бяха още зам.-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, общински съветници, много приятели на седмото изкуство.

Вчера, 28 април, кино „Космос“ навърши и една година от отварянето си. Събитието беше и негов празник, като по този повод имаше коктейл след прожекцията.

Преди филма публиката бе приятно изненадана от фолклорното трио Екатерина Ангелова, Ваня Вакари и Стефан Китанов („Репетирахме в колата на път за Ловеч“, обясни последният).

Първият показан филм бе „Белгийският крал“, представен от Стефан Китанов, който е и един от продуцентите на продукцията („King of the Belgians”, Белгия-Холандия-България, 2016). Певиците Екатерина Ангелова и Ваня Вакари също участват в творбата в хора „Черноморски сирени“, там е и Нина Николина.

Общо седем висококачествени творби са програмирани всяка вечер от 19 часа в този ред от събота нататък – „Рай“ на Андрей Кончаловски, “Лудетини“ на Паоло Вирдзи,  „Другата страна на надеждата” на Аки Каурисмаки, „Пеле: раждането на една легенда” на Джеф и Майкъл Цимбалист и „Аз, Даниел Блейк“ на Кенет Лоуч.

Програмата приключва на 4 май, четвъртък,  с българския „Безбог”, когато ще гостува главната изпълнителка Ирена Иванова, наша съгражданка.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b4%d0%b0%d0%b4%d0%b5-%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82/

%d блогъра харесват това: