май 08 2013

Кметът Казанджиев с участие в международна конференция за доброволчеството по проект на „Екомисия 21 век“

Прочетено670пъти

kmet1903121На 14 май кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев ще участва в конференция, посветена на доброволчеството, по проект на Сдружение „Екомисия 21 век“. Той ще приветства 45-те участници в международната група, които ще представят добри практики в сферата на доброволчеството.

Форумът в Ловеч е третата работна среща по проекта „This is Us; Our Place! Our culture!“, финансиран по секторна програма „Грюндвиг“ – „Партньорства за познание“. Проектът  включва създаването на партньорство между участващи  организации от осем европейски държави с различен профил и сфера на дейност: неправителствени организации от България, Исландия и Румъния, културни центрове от Хърватска и Полша, музея на Манчестър, Великобритания, кметството на Гондомар, регион Порто в Португалия, национален парк от Литва, които са обединени около идеята за обмен на добри практики  в областта на ученето между поколенията чрез доброволчество в сферата на културата и екологията и ще работят заедно през следващите две години.

Сред целите на проекта са  насърчаване на доброволчеството сред възрастните, подобряване на екологичната култура,  насърчаване на местното население да вземе участие в международните дейности, включени в проекта.

В края на октомври 2012 г. беше осъществена първата работна среща  с домакинството на инициатора на проекта – Narodno Sveučilište Dubrava в гр. Загреб, Хърватска. Българската група се включи в театрална работилница, IT работилница и кратък курс по хърватски език. Участниците изградиха нови знания и умения за работа в интернет пространството и придобиха нови познания за театралното изкуство, които ще бъдат представени пред доброволци на сдружение „Екомисия 21 век“ и пред ловешката общественост.

През март т. г. се проведе втората среща по проекта в гр. Гондомар, Португалия. Сред участниците бе и кметът Казанджиев. Там се проведе работилница по повторна употреба на материали, посетен бе завод за преработване на отпадъци, гостите се запознаха с работата на университета за хора от третата възраст.     

На срещата в Ловеч от 13 до 17 май 45-те участници в проекта ще се включат в уъркшопове по грънчарство и рециклиране и в кратък курс по български език. Те ще изградят нови знания и умения, които ще бъдат представени пред  местните  общности във всяка една страна.    

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d1%81-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b5-%d0%b2-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: