Кметът Казанджиев преряза лентата на разширението на ЦДГ „Първи юни”

Прочетено1376пъти

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев и директорката на ЦДГ „Първи юни” Петя Станчева прерязаха днес лентата на новопостроеното разширение на детската градина, съобщиха от пресцентъра на Общината. Общата стойност на обекта е 767 841 лв, от които 450 018 лв са собствени бюджетни средства и 317 823 лв – целева субсидия за капиталови разходи.

Разширението на детската градина представлява двуетажна монолитна сграда с тавански полуетаж, като общата застроена площ е 882 кв. м. Реализирането на този проект бе наложено от недостатъчния капацитет на съществуващата сграда на ЦДГ „Първи юни” и големия брой родители, желаещи децата им да постъпят точно тук. Изпълнител на строително-монтажните работи е сдружение на „Булмесстрой” ЕООД и „Осъм инженеринг” АД. Тази година бе изпълнена и доставката на необходимото обзавеждане и оборудване на стойност 38 792 лв.

Огромно благодаря за всичко това към община Ловеч отправи директорката Станчева. Вие дадохте възможност на децата да се обучават и възпитават в просторна и модерно обзаведена сграда, каза тя. Днес ние откриваме не просто една сграда, а храм, в който ще се учат нашите деца, заяви кметът Казанджиев. Той пожела на малките палавници весело настроение и много звънливи гласчета. На учителите, възпитателите и помощния персонал – да бъдат здрави и все с такова умение да прилагат подходите във възпитателно-образователния процес. А родителите увери, че може да бъдат спокойни, защото тук децата им са на най-доброто място, където получават най-добрата грижа, най-милото внимание и най-важното – много любов.

Че всичко това е точно така и че инвестицията на община Ловеч си е струвала, се убедиха гостите на тържеството. Малките палавници се представиха чудесно с кратка музикална програма и потвърдиха, че те са цветята и бъдещето на Ловеч. На всеки гост те връчиха и персонален подарък с надпис „ЦДГ „Първи юни” – разширена и обновена”.

След това кметът заедно със заместниците си и с председателя на общинския съвет Корнелия Маринова лично разгледа новата сграда, в която ще се настанят две групи от детската градина. Всички останаха възхитени от перфектните условия за живот и обучение на малчуганите.

Водосвет за здраве и благополучие отслужи протойерей Любомир Казашки.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%80%d1%8f%d0%b7%d0%b0-%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0/

%d блогъра харесват това: