окт. 04 2012

Кметът Казанджиев откри в Ловеч международна конференция по проект на РСО „Централна Стара планина”

Прочетено835пъти

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев откри днес международна конференция по проект на РСО „Централна Стара планина”. Казанджиев е и председател на управителния съвет на сдружението на общините, информират от пресцентъра на ловешкото кметство.

Конференцията в Ловеч е част от серията подобни форуми по проект „Мрежа за способностите и уменията на европейската жена”, финансиран по програма „Европа за гражданите”. Партньори по проекта са общини от Италия, Франция, Испания, Латвия, Холандия и Португалия, както и РСО „Централна Стара планина” от България. Водещ партньор е община Монфорте Сан Джорджо – Италия, чийто кмет Нино Романцо представи днес проекта.

Кметът Казанджиев приветства с добре дошли гостите от чужбина, увери ги, че в Ловеч ще се чувстват като у дома си и подчерта, че сегашният проект надгражда постигнатото от тези европейски градове чрез разширяване на партньорската мрежа и включване на нови общини и техните сдружения. Събитията, предвидени по проекта, каза Казанджиев, ще предоставят възможност на участниците да дискутират и обменят опит и добри практики по теми като равнопоставеността на половете, политики в подкрепа на жените, женско предприемачество, междукултурен диалог и активно европейско гражданство.

Днес тема на презентациите и дискусиите на работната сесия е „Жените и образованието – съвместяване на работата и семейството”. Ще се коментират политиките на Европейската комисия и инструментите за подкрепа и сътрудничество във връзка с ролята на жените в социалната сфера и значението на образованието за семейството. Утре конференцията продължава с втора работна сесия в общините Троян и Луковит. Темата е „Жените, религиозна идентичност и междукултурният диалог”. Форумът ще завърши на 7 октомври. Тогава ще бъдат начертани стратегическите приоритети и теми на следващите конференции по проекта.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83/

%d блогъра харесват това: